Меланхолична музика, която те кара да танцуваш

Срещаме се с Петър Трифонов от hug or handshake

На 30-ти април една от любимите ни поп-рок банди hug or handshake ще направят своя първи голям самостоятелен концерт в SOFIA LIVE CLUB. На сцената, ще случаме както познатите песни от албума им ONCE UPON A PINK SEDAN, така и нови парчета. В подготовка за съботната вечер се срещаме с Петър Трифонов, за да си поговорим за музика, вдъхновения и вечния човешки въпрос - hug or handshake. 


Как бихте описали музиката си с три думи?

Близко до три думи - меланхолична музика, която те кара да танцуваш.

Кои са вашите музикални вдъхновения?

Със сигурност са прекалено много за изброяване и няма как да дам конкретен отговор, който да включва по-малко от 100 групи. Определено в процеса на работа обаче започнахме да обръщаме доста повече внимание на модерната поп-музика, което в комбинация с първоначалните ни инди-алтърнатив вдъхновения повлия и на музиката, която правим.Има ли изпълнител, с когото „запознахте“ другия? Ситуация тип „тези слушал ли си ги“?

Имало е моменти, в които сме си пускали музика един на друг, но почти всеки път е било нещо, което другия е знаел. Най-запаления ни разговор по темата беше когато се срещнахме за първи път и си говорихме 4 часа само за музика и банди, които харесваме. Единия казваше "Тези слушал ли си ги?", а другия най-често отговаряше "Ей, да! Тия са ми супер любими". Част от общите ни интереси тогава бяха Mac DeMarco, Tame Impala, Boy Pablo, the Strokes, както и редица други, за които не се сещам в момента.

Ако трябваше да се опишете с едно музикално видео на hug or handshake - кое ще изберете? И защо?

Blaze of Sorry без никакво съмнение. Бих казал, че клипа е полу-документален направо.


Разкажете за първия си музикален инструмент?

Като бях на 6 дядо ми ми купи акордеон, тъй като той свиреше и искаше и аз да се науча. За жалост този акордеон вече е изгубен някъде, но все още мога да си спомня как мирише куфарът му.

Кое е най-абсурдното нещо, което ви се е случвало докато правите музика?

Наистина не се сещам за нещо конкретно. Това може би е добре, надявам се така да продължи.

Има ли музикант, с когото много бихте искали да работите?

Може би с Mac DeMarco. Убеден съм, че ще е едно от най-забавните изживявания.

И може би най-важният въпрос - hug or handshake?

Да, hug or handshake?

бюлетин

още интеракция