Ексклузивно: среща с актьорите от новия „Писък“

Станислава Айви зад кулисите на едно дългоочаквано заглавие.

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Преживелите вече няколко сблъсъка с безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Режисьори на “Писък” са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, които стоят зад успешния “Докато смъртта ни раздели” и признават, че са огромни фенове на създателя на поредицата – легендарният Уес Крейвън. Сценаристът на филма от 1996 Кевин Уилямсън се завръща като изпълнителен продуцент. В ролите на Сидни, Гейл и Дюи отново влизат звездите Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, а към тях се присъединяват набор от млади лица. 

Критици и фенове са единодушни, че “Писък” предлага много нови и свежи елементи в перфектна комбинация с всичко, което направи първия филм толкова специален и обичан – вълнуваща история, мистерия, ужаси, сатира, мета коментар на жанра и редица попкултури препратки. Филмът със сигурност ще шокира зрителите и ще ги държи в напрежение до последния момент, защото крие множество изненади, които хората не очакват. А какво означава за младите звезди да бъдат част от това приключение? Срещаме се с някои от тях, които формират новата група жертви на Гоустфейс. 

Първи са актьорите Мейсън Гудинг и Жасмин Савой Браун – в ролите на близнаците Чад и Минди. 


Какво е чувството да бъдете част от нещо толкова голямо, което целият свят очакваше с нетърпение?

Жасмин: Много ми е хубаво да мисля за това, тъй като снимахме филма в началото на пандемията и бяхме в наш собствен балон. Все още живеем във свят, в който почти всичко е виртуално и имам чувството, че това е просто един малък таен проект, по който съм работила с най-добрите ми приятели и семейството ми. Малко се плаша, че всъщност вече не принадлежи само на нас, а на целия свят/ Не мога да свикна още с тази мисъл. 

Мейсън: Интересно беше да снимаме в такъв период и наистина го усетихме като много интимно и лично преживяване. Така че дори не съм мислил по въпроса как ще бъде приет или критикуван. За мен наистина е филм, който няма да покажем на никого, пазим си го за нас, в семейството. 

Ж: Отменяме премиерата! Шегувам се, няма такова нещо.

Аз вече съм го гледала, така че съм част от списъка с приятели!

М: Добре дошла в семейството. 

Ж: Кой герой ти харесва най-много – Минди или Минди?

М: И защо ти харесва Минди?