Ексклузивно: среща с актьорите от хитовия "Гомор"

Марко Д’Аморе и Салваторе Еспозито споделят за успеха на сериала по HBO GO.

“Гомор” по идея на Роберто Савиано и едноименния му роман е най-популярната италианска драма в света. Марко Д’Аморе и Салваторе Еспозито са актьорите, които добиват световна слава с ролите си на Чиро Ди Марцио и Дженаро Савастано. Историята на неаполския престъпен синдикат Камора се върти около боса Пиетро Савастано и неговата дясна ръка – Чиро и Дженаро, наричан още Джени. Двамата поддържат интересни отношения на любов и омраза, която в новия сезон уверено върви към своята кулминация. 

Credit: HBO

А как се развиват техните отношения с героите през годините?

Марко: Чиро остаря през тези години – преди осем години и двамата бяхме млади. Когато е минало толкова много време мога да усетя силата на цялото преживяване – в историята ни е имало толкова болка и страдание. Това промени душата и живота на Чиро. Но най-важното е всъщност тежестта, която времето оставя на раменете ни. 

Салваторе: Научих страшно много от Джени. Трансформацията от първи до пети сезон беше наистина голяма. Беше ми тъжно да му кажа довиждане, но такъв е животът. Научих се да не съдя нищо около мен прибързано.

Кое е най-доброто на сезон 5?

Салваторе: Връзката между Чиро и Джени – в този сезон се случва най-доброто от всички останали. Мисля, че най-важното, което публиката може да види сега е неизказаното между тях двамата. И за мен това е най-любопитното. 

Марко: Много ми допада цялото ни преживяване от начало до край – работата на продуцентите и сценаристите, всичко, което ни се е случило рамо до рамо със Салваторе. Много ми харесва да съм близо до него и да работя с него. 

А какво е чувството да работиш с някой като Роберто Савиано?

МАРКО: Роберто е нещо като маестро за нас, той непрекъснато жертва живота си за тази държава. Той облича в думи цялата болка, която някога сме усещали тук. Винаги ще му бъда благодарен – да работиш с него и да общуваш с него е специално преживяване, така че изпитвам огромна любов към него и се надявам скоро да бъде свободен да живее живота си като нормален гражданин. 

Заснети между Неапол, Рим и Рига, десетте нови епизода на Гомор са дело на фантастичен екип и ще можем да проследим края на тази запомняща се история по HBO. Марко Д’Аморе е и режисьор на част от епизодите този сезон – традиция, която започва още по време на миналия. 

Credit: HBO

Марко: Това беше едно от най-големите предизвикателства в живота ми, но благодарение на колегите ми, в крайна сметка, не беше толкова трудно. Винаги ще им бъда благодарен и много ги обичам!

Героят му Чиро попада и в България в сезон трети сезон, където работи изцяло с български екип. 

Марко: България е в сърцето ми, тъй като снимките ми там бяха страхотни. Българският екип беше на изключително ниво и мисля, че това беше един много важен епизод за историята на сериала. Винаги ще се сещам за това с удоволствие. 

А как се променя животът след такъв успех?

Салваторе: Най-важното за мен е това пътуване, което имах с Джени. То мии даде възможност да порасна като актьор и като мъж. Този финал всъщност за мен е и начало. “Гомор” промени всичко за мен – бях на снимачна площадка всеки ден с фантастични актьори и екип. Станах част от световен продукт. За мен беше невероятно преживяване. 

Пети сезон на “Гомор” е достъпен от 20-ти ноември в HBO GO

бюлетин

още интеракция