Ексклузивна среща с актрисите от „Импийчмънт: Американска криминална история“

Срещаме се с Бийни Фелдстийн, Сара Полсън и Анали Ашфорд, пресъздали образите на трите основни жени в секс скандала с Бил Клинтън и Моника Люински.

Трета част от емблематичната антология "Американска криминална история“ този път изследва националната криза, довела до първия импийчмънт на американски президент от повече от сто години насам. Поредицата се завръща с интригуващото заглавие "Импийчмънт: Американска криминална история“, този път разказана от гледната точка на  жените в центъра на събитията - Моника Люински (Бийни Фелдстийн), Линда Трип (Сара Полсън) и Пола Джоунс (Анали Ашфорд). А в ролята на Бил Клинтън виждаме великолепния Клайв Оуен, който с помощта на протези и грим, много прилича на американския президент и има изключителен акцент. Трите жени се озовават под светлините на прожекторите във време, белязано от разрушителна партийна ненавист, изменящи се политики за сексуалността и променяща се медийна среда. Сериалът показва как властта извисява едни и се отървава от други в коридорите на най-почитаните институции, а основен консултант е самата Моника Люински. 

© 2021 Twentieth Century Fox Film Corporation and FX Productions, LLC. All rights reserved.

Имам удоволствието да се срещна с трите актриси и част от продуцентския екип на виртуално събитие, посветено на сериала и организирано от FOX, които са дом на "Американска криминална история“ - една от най-успешните телевизионни лимитирани поредици. Предишните сезони - "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история“ и "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“ са номинирани и носители на множество престижни награди. Основна фигура е режисьорът и продуцент Райън Мърфи, както и Нина Джейкъбсън, Брад Симпсън, Брад Фалчук (съпруг на Гуинет Полтроу) и сценаристката Сара Бърджес. 

Познаваме младата актриса Бийни Фелдстийн предимно от комедийни заглавия, последното от които “Зубрачки”, получи доста похвали. 28-годишната дама, чието истинско име е Елизабет, е сестра на актьора Джон Хил и вече починалия мениджър на таланти, Джордан Фелдстийн. Ролята на Моника Люински със сигурност ще отвори нови врати за нея, а тя споделя и в каква близост е работила със самата Люински.

“Когато получих първите сценарии, знаех че вече са одобрени от нея и тя беше върнала своите бележки”, разказва Бийни. “Сценаристката ни Сара, в която всички сме влюбени, беше направила сцените с толкова личен подход. А за мен, като млад актьор, беше такава огромна чест да работя с Клайв Оуен!”

Колко време е прекарала с истинската Моника и какво е искала за знае от нея?

© 2021 Twentieth Century Fox Film Corporation and FX Productions, LLC. All rights reserved.
 

“Имахме само една среща преди светът да затвори покрай коронавируса, но успяхме да изградим приятелски отношения -  тя беше толкова щедра с мен и можех да я питам каквото пожелая! По време на снимките и двете вече изпитвахме силно доверие една към друга. Нищо не ме изненада, докато правех проучването си, тъй като аз не съм достатъчно голяма, за да помня историята. Всичко ми беше интересно. Работех предимно с историята на Моника, разказана от самата нея.”  

© 2021 Twentieth Century Fox Film Corporation and FX Productions, LLC. All rights reserved.

Музата на Райън Мърфи – Сара Полсън работи с него от 2004 година и е била в почти всичките му проекти – “Аmerican Horror Story”, “Ratched”, “Feud: Betty and Joan” и една от другите части на “Американска криминална история”. Сара е в ролята на Линда Трип – жената, която в началото е съветник и най-близък довереник на Моника, но след това я предава за собствената си изгода. Истинската Линда Трип умира в началото на миналата година и няма как да защити изборите, които е направила, но Сара Полсън го прави. Тя се оттегля от политиката и от 2004 година със съпруга й имат магазин за коледна украса.

“Интересно е да чуя, когато някой мрази Линда,” казва Сара. “Със сигурност някои от изборите й са протичоречиви, но не смятам, че е лош човек или злодей. Чувствам се много емоционално свързана с нея.”  

Тук се включва и Бийни.

“Моника е много лоялна към всеки, с когото обшува. Такава е и връзката й с Линда, която според мен е много харизматична. Двете имат много силни взаимоотношения именно защото им е омръзнало да бъдат невидими. Те имат нужда една от друга. В нашия сериал центърът на историята не са Моника и Бил, а Моника и Линд. Двете се сближават до момента на едно неочаквано предателство. За мен беше огромна радост да споделя това със Сара Катрин Полсън!”

Стигаме и до третата дама – Анали Ашкрофт е безспорен талант от Бродуей, която може абсолютно всичко. На екран сме я виждали в много и най-различни персонажи. Този път тя е Пола Джоунс – жената, която завежда дело за сексуален тормоз срещу Бил Клинтън малко преди скандала с Моника. “

Не съм се срещала с Пола,” разказва Анали. “Смятам, че нейната история, така както я разказваме, ще изненада много хора. Макар и навигирана от други хора, тя прави своите избори. Изгледах всички видеа и интервюта с нея; наблюдавах как се променя с времето. Започва да се чувства все по-комфортно пред камерата и очевидно има кой да й помага за това. Исках да уловя всеки един детайл от поведението й и гласа й. Отнесли са се ужасно с всички тези жени в публичното пространство и трябваше да сме много точни в представянето им.”      

“Нека кажем, че “импийчмънт” има няколко значения и не само Бил Клинтън преживява това по време на историята на сериала ни,” добавя продуцентката Нина Джейкъбсън.

“Надявам се, че всички вие, които ще гледате сериала, няма да останете равнодушни,” добавя Брад Симпсън.

“Преди години, когато цялата информация изтече, по време на пресконференция попитаха Бил Клинтън дали е имал афера с Моника. Той отвърна “никога не съм правил секс с тази жена”. Дори не спомена името й, а неговата администрация я представи като полудяла по него психопатка, която го следи. Това разруши живота й. Искам да ви помоля нещо. Задайте си един въпрос. Колко далеч може да ни доведе приемането на една лъжа?” 

"Импийчмънт: Американска криминална история“ се излъчва в понеделник вечер от 23 часа по FOX

бюлетин

още интеракция