Специално за АртАкция: среща с актьора Мъри Бартлет

Aвстралийската звезда като Арманд в новия сериал "Белият лотос" по HBO.

Австралийски актьор с много опит на екрана, Мъри Бартлет влиза в ролята на Арманд в новия сериал “Белият лотос”, чийто втори сезон вече официално очакваме. Той влиза в ролята на управител на хотел в Хавай, който посреща туристи с доста неуравновесено поведение. В историята проследяваме историите на част от гостите, както и служителите в рамките на една седмица, в която се объркват много неща.   

Говорим си с Мъри за австралийския акцент, интересния му герой и живота по света днес. И тъй като той е с жестоко чувство за хумор, не спирам да се смея през цялото време.  

Трябва да ти кажа, че изглеждаш много по-различно от Арманд!

Това е хубаво!

Казвам го като абсолютен комплимент!

Така го и приемам, благодаря ти. 

Мисля си, че той е доста интересен и странен човек. Разкажи ми повече за него и за това как се подготви да изиграеш подобен герой?

Страхотното e да си актьор именно защото всички тези герои съществуват в нас. Трябва да намериш тази част в себе си и да я извадиш наяве. Също така Арманд е от онези персонажи, за които веднага щом прочетеш, си казваш “каква възможност само”. Толкова е забавно, прилича на влакче в увеселителен парк. За един актьор е истинско предизвикателство да се разгърне по подобен начин. Но е и доста противоречиво да се видиш като такъв образ, не съм сигурен, че ще гледам втори път. Но беше истинско удоволствие.

Не разбирам защо!

Мисля, че много добре ме разбираш! (смее се)

Всъщност, да! Ти къде живееш – в САЩ или Австралия?

От години живея в Ню Йорк, но в последно време прекарвам и периоди в Масачузетс. Започнах да идвам тук, след това дойде пандемията, всичко затвори и останах, но все още съм установен в Ню Йорк. Продукциите в момента се случват по целия свят и можеш да живееш навсякъде. Или поне аз така си мисля. Ужасно много ми липсва Австралия, цялото ми семейство е там и се опитвам поне веднъж в годината да отида. 

Не си загубил акцента си!

Всъщност дори не знам защо.

Много ми харесва. 

Често трябва да говоря с американски акцент и не знам даже как съм го запазил! Но предполагам, че това съм си аз. 

Какви хора мислиш, че ще харесат “Белият лотос” – сериалът разказва човешки истории, но на заден план сякаш ни преследва една тъмна нишка. Мисля си, че е много актуален, тъй като светът е ужасно тъмен в последно време. 

Мисля, че е страхотна история за гледане, особено сега. Разкрива толкова неприятни аспекти на човешката природа. Чувството да ти се полага нещо – в който и да било от тези аспекти, които ни разделят. И колкото можем да избягаме от това разделение между хората, толкова по-добре би било за всеки от нас. Балансът тук е в страхотния актьорски състав и чувството за хумор. Сериалът не се притеснява да ни провокира. 

Абсолютно съм съгласна, благодаря ти много!

И аз благодаря. 

“Белият лотос” е достъпен за гледане в HBO GO

Видео интервюто в Мъри Бартлет на английски език, вижте тук:

бюлетин

още интеракция