Бърз телефонен разговор с Джон Ленън

С него разговаря Борислав Банев. Поводът - първото ни принт издание, в което се срещаме с любими безсмъртни творци.

Ало, Джон. Imagine there’s no heaven. В Ада ли си тези дни?

Както е известно, тук се сбрахме все мръсни, гадни копелета. В Рая съм. Наложи се да мина отново през курс по трансцедентална медитация като в далечната 1967-а. Това беше условието. При Махариши Махеш Йоги, и той е тук. Само че тогава пиех и се друсах, че и си викахме някакви девойки, а сега всичко беше изцяло чисто. Виж, ако не беше Чапмън, аз все пак щях да си умра. Прекалявах. С алкохол, с хероин и кокаин, с всичко. 

Музицираш ли?

В Рая съм сформирал зверски бенд – бичим хип-хоп и шибано се забавляваме. Всичките са ви любими, но няма да издавам тайни. Тук температурата е умерена, има море и наркотиците, и алкохолът са безвредни и безплатни. И да, по-големи сме от Исус, най-после. Чакам да се появи и моят стар приятел Кийт Ричърдс, но той май нехае да умре. Скапаняк. 

 АртАкция: На живо от Космоса

Появяваш ли се като дух на Пол и Ринго? 

Появявам се, да. Пол наскоро издаде едно лайно - албума Egypt Station, на което не знам защо вие - журналистите - дадохте висока оценка. Ринго пък го разкриха колко лош барабанист е. Не чете ли интервюто с Куинси Джоунс в списание GQ? Били в студио и оня го пратил да изпие по бира, а през това време друг записва неговата партия. И оня се връща и слуша, и вика: "Велик съм!“. И при все това искам да заявя - музиката ще свърши, когато си заминат тези двамата. Когато вече няма жив Бийтълс на Земята. Кълна се, копеле. 

Добре де. Но Марк Чапмън - твоят убиец, и Йоко Оно - заради която разтури The Beatles, са още живи?!?

Чапмън няма да се измъкне. Догодина ще има отново опит да бъде оправдан, но не го вярвам. А и едва ли ще се срещнем. С 5 куршума в мен, милиони натрупани от книги и интервюта от затвора едва ли е за Рая. Но мога да отскоча за дует - ей го къде е Адът. Идеята не е лоша, а? Йоко си е пич, бе. Не знам какво чак толкова се газирахте. Както пеят Public Enemy в Bring the Noise: Beat is for Sonny Bono/Beat is for Yoko Ono! Казах ти, че съм привлечен от рапа. ODB ще направи велико включване. Мисля да се обадя и на Боуи, той си пада по експериментите. 

Чао, Джон!

Джай гуру дев!

Открийте На живо от Космоса. Пряко включване от безсмърните Стенли Кубрик, Хорхе Луис Борхес, Вирджиния Улф, Чарли Чаплин, Джон Ленън, Карл Лагерфелд, Алекдансър фон Хумболт, Кърт Кобейн, Леонардо да Винчи, Маркиз дьо Сад, Стиг Ларшон, Емил Зола, Бруно Ганц, Никос Казандзакис, Дейвид Боуи, Александър Пушкин, Джанис Джоплин.

 

бюлетин

още интеракция