"Wines of Bulgaria" е книгата, в която българското вино живее

По идеен проект на Цветелина Николова.

Лятно, свежо и много елегантно беше градинското представяне на книгата “WINES OF BULGARIA -  пътеводител на българските вина и традиции“. Красива и полезна книга, която се превръща в новото място, в което българското вино живее.

Целта на новото луксозно издание, над което е работено цели 2 години, е подобряване и повишаване на цялостния имидж на виното и винопроизводството в България. Но не само. Това е първа стъпка от създаването и утвърждаването на визията на България пред света и неоспоримия факт, че страната и красотата ѝ не отстъпват по нищо на останалите държави по света. В “Wines of Bulgaria” могат да бъдат открити не само интересни и вълнуващи факти за виното, но и необичайните български традиции, с които страната ни само може да се гордее.

Идеята за “Wines of Bulgaria” идва от безкрайните пътешествия на г-жа Николова в държавите от Новия свят, които са реализирани като винопроизводители през последните 20 години. Обикаляйки по света, у Цветелина Николова се заражда любопитство за пътя, който държавите изминават, както и за конкретните постъпки във винопроизводството.

Г-жа Николова споделя, че в световен мащаб държавите спомагат не само за грижата за лозята, но в последствие изграждат правилен имидж, с който да се представят на пазара. Създават се специални издания, посветени на виното, разпределени по региони, включващи самите традиции, история и обичаи на страната.

А нишката, която свързва съвременната история на правенето на вино с традициите, е именно виненият туризъм. За съжаление, в България липсва и книга, която да покаже страната ни по света. А притежаваме традиции и обичаи, датиращи от хиляди години. Според г-жа Николова, имаме всички предпоставки да сме сред водещите винопроизводители в световен мащаб. 

Именно това е и една от целите на книгата “Wines of Bulgaria”. И начинът е деликатен, интелигентен. ”Wines of Bulgaria” е създадена с вкус, мисъл, с идея и визия. На страниците на книгата има гледки, традиции и истории на хора, които не спират дъха ни, а ни карат да поемаме въздух все по-дълбоко, гордо и с вяра. Основен автор на проекта е Албена Ненкова, чиито текстове успяват да предадат в дълбочина най-важните детайли за виното по увлекателен и вълнуващ начин.

Създава се екип, който разделя България на винени региони, а за прекрасната визуалната част се грижат красивите илюстрации и фотографии. Текстовете, съчетаващи традицията и историята, са не толкова художествени, колкото професионални и са насочени към хората с усет и любопитство към винената култура. В следващ етап тези вече разделени винарски региони биха били начало на един страхотен винен туризъм, твърди г-жа Николова.

”Wines of Bulgaria” цели да покаже богатството на България по интерактивен и приятен начин, а включените 50 винарски изби са разделени на региони, които са начален етап и на следващи, вълнуващи стъпки.

Подготвено е и английско издание, а книгата “Wines of Bulgaria” ще може да бъда открита и в добрите ресторанти и хотели. Визията и усета към красивото на Цветелина Николова ще ни поднесат още много важни, полезни и красиви осъществени идеи. Въпрос на време е.

От датата на премиерата си, книгата може да намерите и в добрите книжарници в цялата страна, както и да поръчате на sales@wineofbulgaria.com . А за всички посетители на Варна сме приготвили и специална премиера с вино и добро настроение на Алеята на книгата на 31 юли. Очакваме ви!

бюлетин

още смарт