Новите светове на Мирослава Кацарова

На 25 януари Мира Кацарова и Опера Пловдив ще представят съвместния си проект Imagine.

 

“Imagine” ме респектира с новия смисъл, който открих в нея. Тази песен, която иначе звучи като химн, Миро аранжира като тих и скептичен монолог, който на моменти му отива да бъде прошепнат, а другаде - изпълнен със светлина и ярък глас. Тази песен днес ми звучи като въпрос...”

С тези думи кадифеният глас на българската музика и любима наша муза, Мирослава Кацарова, представя вдъхновението за новия проект IMAGINE. Предстои ни едно вълнуващо и интимно пътешествие из музиката на Едит Пиаф, Жак Брел, Стинг, Каетано Велосо, Джон Ленън, Жоао Жилберто, Бебел Жилберто, Били Холидей, както и някои авторски композиции от последния албум на певицата “My Cinеma”. Програмата е внимателно подбрана от солистката Мирослава Кацарова, която ще си партнира с джаз квинтет и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков.

Целият красив, романтичен и мелодичен песенен материал е препрочетен в стилистиката на модерния джаз, но обгърнат с деликатния воал на симфоничния акомпанимент. Всички аранжименти са направени и оркестрирани от дългогодишния ѝ сценичен партньор и виртуозен пианист Мирослав Турийски. Мира Кацарова ще пее на пет езика - български, английски, испански, френски и португалски. Нейна запазена марка е да разказва истории между изпълненията и така да поведе публиката на музикално пътешествие отвъд географията. Напълно в духа на дългогодишния й опит на радиоводещ и автор на две предавания по Джаз ФМ радио, тя ще стори това на датата, когато е и рожденият ден на любимия ѝ бразилски композитор Антонио Карлос Жобим, на който специално ще акцентира. 

В проекта IMAGINE участват някои от най-добрите джаз музиканти от най-новото поколение: пианистът Миро Турийски, барабанистът Младен Димитров, басистът Александър Леков, китаристът Николай Карагеоргиев и перкусионистът Емил Пехливанов. 

Джаз концертът  с най-обичаните теми на 20-ти век ще се състои на 25 януари от 19 часа. Събитието е част от музикалната Колекция "Европа – континентът култура”, с която се отбелязва стартът на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Билети за концерта IMAGINE може да намерите на касата на Опера Пловдив, Ивентим, Изипей, онлайн на eventim.bg, epaygo.bg.

 

 

 

бюлетин

още реакция