Да обичаш Кейт Мос

Марио Соренти и новата му книга на име KATE.

Да срещнеш Кейт Мос е може би едно от най-вълнуващите изречения, които могат да се изпишат. Поне в света на модата и фотографията. Кейт Мос е муза на АртАкция и на целия свят от повече от 25 години. Различното момиче, което обожава белите ризи и в свободното си време може да бъде видяна най-често в компанията на питие, е божествена без грим, спяща, може би все още топла от изминалата нощ. Най-интимните моменти от младостта на Кейт Мос са уловени от тогавашния й приятел, италианският фотограф Марио Соренти. Двамата прекарват две романтични, бурни години, обикалайки света. Марио и Кейт са в началото на кариерите си и единственото, което си пожелават, е да стоят близо един до друг и да творят. Прохождащ фотограф и едно от най-красивите момичета няма как да не напишат нежна, изящна визуална история.

 

Самият Марио Соренти, който по-късно снима за Calvin Klein, Lancôme, Dior и става един от най-популярните фотографи споделя, че в мига, в който е седнал до Кейт Мос и я е видял за първи път, сърцето му е започнало да бие учестено и красотата на Кейт просто го е омагьосала. Да, нас също.

Освен че споделят мигове на любов и живеят като в клип на музикално парче, двамата са полезни един за друг и професионално. Скаут открива снимки на ефирно и фотогенично създание, снимано от приятеля си. Скаутът е на Calvin Klein, момичето е Кейт, гаджето й е Соренти. Пъзелът се нарежда светкавично, защото Кейт става звездата на кампанията Obsession на Calvin Klein. Зад обектива е Соренти. Звучи по-хубаво и от филм.

Преди броени дни двамата се появиха в Лондон, където представиха елегантно фотографско издание, носещо името KATE. Останалото е история, която се крие някъде между сребърните фотографии. И едва ли трябва да знаем повече...

Кейт Мос изложба Taschen

бюлетин

още реакция