За първи път през новия театрален сезон спектакълът „Преображението“ по Франц Кафка

След успешна премиера на спектакъла „Преображението“ през изминалия сезон, историята за Грегор Замза отново оживява на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Интригуващият спектакъл, с режисьор Веселка Кунчева, е по новелата „Метаморфозата“ на Франц Кафка. Той е считан за една от основните фигури в литературата на ХХ век. Текстовете му обединяват елементи от реализма и фантастиката, а основните теми, които присъстват са тези за отчуждението, вината и абсурда.


Историята от новелата на Кафка разказва за превръщането на търговския пътник Грегор Замза в огромно насекомо. Водеща тема, върху която се фокурсира творческият екип на спектакъла, е лъжата и нейното присъствие в обществото днес.

Режисьор на спектакъла е Веселка Кунчева – един от най-успешните и награждавани режисьори в България. Името ѝ стои зад знакови театрални спектакли в естетиката на кукления театър за възрастни. Съчетава елементи от различни сценични изкуства с авторски и актуален прочит на проблемите в текста. И в този проект тя отново работи с дългогодишния си сформиран екип, сред които са имена на отличавани артисти в театралната среда. По написването на текста за спектакъла работят Веселка Кунчева и Полина Христова, сценограф е Мариета Голомехова, композитор – Милен Апостолов, хореографи са Явор Кунчев и Дорина Пунчева.

Актьорският състав включва имената на актьорите и актрисите от трупата на театъра – Борис Върбанов, Теодор Ненов, Ива Кънева,


Гергана Цакова, Недиляна Павлик, Константина Гоергиева, Пепа Манева, Йордан Ангелов, Гринго-Богдан Григоров и Димитър Стойнов.

Спектакълът „Преображението“ ще се играе на 14 ноември от 19:00 ч. в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.


Повече информация за спектакъла през ноември може да откриете в Официалната фейсбук страница на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград:
https://www.facebook.com/dt.blagoevgrad или на касата на театъра.

Билети за спектаклите може да закупите от касата на театъра или онлайн в entase: Програма - ДТ Никола Вапцаров | Entase

Преображението Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград Mетаморфозата Франц Кафка

бюлетин

още реакция