Terroir: Новата спирка за хубаво вино и фермерски продукти

Нов магаизн отвори врати на ниво -2 в Парк Център София.

Лятото вече отмина, а за да компенсираме липсата на топли слънчеви лъчи, ни се приисква да се поглезим с нещо по-различно. През есенните месеци съвсем естествено се понасяме по вълната на добрия вкус, и по-специално, вино и вкусна храна. Насладата от това да прекараш необезпокояван спокойна вечер вкъщи с приятна компания и чаша вино, е незаменима. 

В Парк Център София вече можете да намерите най-подходящото място, от което да си набавите всичко нужно за една подобна вечер. Нов магазин за вино и българска фермерска храна отвори врати в търговския център на бул. Арсеналски 2. Terroir, както подсказва и името му, е място, където ще откриете нови любими вкусове, които лесно ще станат неизменна част от вашето ежедневие.


26-ти октомври се превърна в троен празник за двамата ентусиасти, които стоят зад бранда, Лилия Кръстева и Филип Димитров, защото освен международния ден на мавруда и Димитровден, те отбелязаха и откриването на своето специално място за вино и фермерска храна, Terroir. Събитието бе уважено от над 200 гости, а 8 изби представиха специална селекция вина за дегустация.

Магазинът стартира с 400 етикета българско вино от 35 изби и разполага с отделно помещение за съхранение на вино и шампанско при контролирана температура от 15°С. За ценителите на традиционния вкус са налични и редки ракии.

Предлагат се български фермерски продукти – сирена, био млека, ръчни кашкавали и месни деликатеси. Храната е занаятчийска, прясна и свежа.

Освен продукти местно производство, любителите на гастрономическите изкушения и средиземноморския вкус ще открият различни видове прошуто и други италиански месни колбаси и деликатеси, както и сирена, които се предлагат на размерване.

Маслини, подправки, мед и сладка, инфузирани зехтини и оцети, горчица и песто, пастет, лютеници и разядки допълват асортимента от вкусове. В Terroir може да бъде намерена известната занаятчийска паста Манчини, предпочитана от заведенията, удостоени със звезди Мишлен.

Освен алкохол и храна за вкъщи, или бутилка охладено вино като жест към домакините при гостуване, Terroir предлага подаръчни кошници с продукти по избор, ползволяващи индивидуална комбинация от любими и предпочитани продукти.


В Terroir може седнете и да изпиеете чаша вино или просто да поработите час-два в приятна атмосфера и с порция прошуто. Близката му локация до Южен парк 2 го прави идеална спирка за вино и деликатеси (мезе) за разходката, пикника или събитието в парка.

Представяне и дегустации на вина, зехтини и храни са само част от активностите, които собствениците планират и съветват да следим календара със събития на фейсбук страницата на бранда.

Стратегията на Terroir е гамата му да съдържа качествени продукти и да поддържа нормални и достъпни цени. Отбийте се, разгледайте и опитайте селекцията вина и прясна занаятчийска храна. Магазинът работи всеки ден от 10:00 ч. до 21:00 ч. на ниво -2 в Парк Център София.

бюлетин

още реакция