Институт за Съвременно Изкуство – София представя „Неочаквана грижа“

Груповата изложба се открива на 28 април в подлез „Царевец” и ще продължи до 31 май

На 28 април, в подлез „Царевец” (до „Орлов мост”) се открива груповата изложба „Неочаквана грижа", организирана от Института за съвременно изкуство – София с куратор Васил Владимиров.


Изложбата ще продължи до 31 май 2023 г, като в продължение на един месец върху витрините на изоставените пространства в подлеза ще бъдат представени видео арт произведения от местни и международни артисти сред които: Венета Андрова, Алжбета Бачикова, Елиза Джул Браун, Отворена група (Юрий Билей, Павло Ковач, Антон Варга), Ивелина Иванова, Полин Кърние Жарден & Feel Good Сooperative, Адриан Паци, Мориц Щум и Дриант Зенели. Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 17:00 до 00:00 ч.

Адрес: бул. Цариградско шосе – Орлов мост, подлез Царевец

Сегмент 1: 28 април – 7 май

Сегмент 2: 10 май – 19 май

Сегмент 3: 22 май – 31 май

Ивелина Иванова


Неочакваното е както тема на изложбата, така и нейн основен структурен компонент. Тя предизвиква зрителите да преразгледат разбирането си за грижа и да изследват начините, по които тя може да се прояви в неочаквани форми и изражения. Изложбата ще бъде разделена на три сегмента, като във всеки сегмент ще бъдат представени различни творби.

„Форматът и мястото на изложбата сами по себе си са акт на грижа, придавайки ново значение и функция на изоставените магазини, които осветяват подлеза. Тъмното, преходно пространство се превръща в платно за радикално експериментиране, пространство, в което ограниченията на конвенционалното представяне на изкуство са пренебрегнати и заменени с нови възможности за взаимодействие с общността. 

Дриант Зенели


Изложбата служи като ефективно напомняне за радикалния потенциал на изкуството, неговата способност да ни провокира, да ни вдъхновява и да трансформира света около нас. Чрез иновативния си формат и силното си съдържание тя предлага визия за грижа, която е едновременно мечтателна и практична, призовавайки ни да се ангажираме с неотложните проблеми на нашето време и да приемем неочакваното във всичките му форми.” - Васил Владимиров

Допълнителна информация за изложбата ще намерите тук.

бюлетин

още реакция