Зад кулисите на календара Pirelli 2019

Много повече от красота.

Този празник на женствеността, който по-скоро прилича на жива материя, отколкото само на красиви фотографии, е абсолютно отражение на промените и вълненията, които светът претърпява всяка година. Създаден по времето на сексуалната революция, календарът Pirelli запаметява някои от най-красивите жени, увековечени от най-добрите фотографи. 

Pirelli извървява своя път и преживява сериозни метаморфози. Всичко започва преди три години, когато Ани Лейбовиц е поканена за фотограф на т.нар. "The Cal". Тя фотографира изключително успели жени от различни области и улавя емоциите им на въздействащи черно-бели снимки. След това дойде ред на един от най-добрите модни фотографи Питър Линдберг, който промени представата ни за красота и обърна статуквото. За пореден път. Хелън Мирън, на 71 г., без грим, без излишен ретуш; Джулиан Мур, с най-сексапилните лунички на света; Ума Търман със следите от времето около очите и отминалите усмивки, които са се отбелязали по лицето й. Линдберг повдигна темата за "Жената Фотошоп", която, по думите му, е обида за женствеността и всички перфектни несъвършенства, които женското лице и тяло притежава.

След това светът беше обзет от поредния скандал, Харви Уайнстийн, движението #MeToo, мръсните тайни на индустрията. Pirelli трябваше да реагира адекватно и го направи по възможно най-елегантния начин, събирайки 4 жени с 4 красиви истории около тях. Защото, както твърди фотографът на Pirelli 2019:

Не искам просто да заведа моделките на плажа и да ги снимам без дрехи. Това е толкова остаряло! Искам история.

И успяват да ни я разкажат по повече от удовлетворяващ начин, който ни кара да мечтаем. Летисия Каста рисува портрет на Сергей Полунин, Джиджи Хадид скучае в изискана обстановка и изпитва носталгия по нещо, което все още не е изживяла, Джулия Гарнър приема ролята на фотографка на растения в изключително красива ботаническа градина, първата тъмнокожа примабалерина на Американския балет Мисти Копланд е готова на всичко, за да се превърне в най-добрата в балета... 

Всички тези малки истории, събрани благодарение на майсторско рисуване със светлина и успешен опит, доказващ, че красотата наистина може да ни спаси. Поне за малко.

Пирели Pirelli

бюлетин

още реакция