Нощта на целувката

В Деня на целувката АртАкция празнува нощта... по красив кино начин.

Защото, мислим си, вечерта е времето за целувки. Целувката може да бъде много по-интимна от сексуалния акт, има нещо различно в нея, някакво спиране на времето, загасяне на лампите, една споделена самота, която може да прерастне в големи истории. Тя е начало, обещание, възможност за рай. Ромен Гари твърди следното:

Смисълът на живота има вкус на устни.

И едва ли някой би могъл да го каже по-добре.

В последните си мигове голяма част от хора, попитани за какво съжаляват най-много в живота си, казват едно-единствено изречение. Че не са се целували достатъчно. Малко преди да си отиде от този свят пък, Фредерико Фелини споделя, че иска да направи още едно нещо. Отвъд всички филми и всичкото великолепие, което ни остави. Искал е да се влюби отново.

И тъй като лятото е времето за е.е.къмингс, целувки и сърца, които да носим в себе си, решихме да върнем някои от хубавите екранни целувки, които ни остават любими и които бихме гледала отново и отново.

Никога няма да можем да забравим целувката малко след третата минута в клипа "Again" на Лени Кравиц, например, а пътите, в които сме я слагали на пауза, трудно могат да се преборят...

С целувки, при това многобройни, е свързан и един от най-красивите моменти в киното, благодарение на филма "Ново кино "Парадизо“. Наслада, която прескача всички граници и ни пренася в невидимия свят на целувките, обратно при всички влюбени, които сякаш не са от тази земя, не стъпват по същите тротоари, не дишат същия въздух.

Веднага след това се пренасяме при една от най-красивите екранни двойки: Деми Мур и Патрик Суейзи, изцапани с глина, млади, безумно секси, с любима песен, която рисува по тях и телата им. Филмът е "Дух". Любим.

Не бягаме и от "Хубава жена". Сигурно всички жени мечтаят за точно тази сцена, в която любимият (по възможност Ричард Гиър) превъзмогва страховете си и се впуска да изкачва аварийната стълба на малката квартира (по възможност на Джулия Робъртс), с роза между зъбите, лимузина и музика. Но повече ни харесва целувката на Дженифър Грей и Суейзи в "Мръсни танци". Трудно се постига нещо толкова секси. По толкова интелигентен начин.

А когато Одри Хепбърн се целува... и то докато вали, светът спира да се върти за малко. Класа, изящество, "Закуска в Тифани", Джордж Пеппард.

Един път в годината имаме нужда и от сцената на Кейт и Лео в "Титаник", която милиони пъти сме възпроизвеждали, включително благодарение и на "Наистина любов". Защото понякога истински и веднага се нуждаем просто от "Титаник", от Селин Дион и малко бягство.

 

Идва ред и на мократа и дъждовна целувка в "Тетрадката", а веднага след това и последните десет изящни, болезнени, разплакващи и вълшебни минути от "La La Land", които изкараха старите болки и припомниха колко трудно и бавно зарастват раните.

Спираме, защото искаме да имате повече време за целуване. Започнете подред и възпоизведете всяка сцена. Нощта е толкова млада!

целувка панкол

бюлетин

още реакция