Адам Драйвър във филм по роман на Дон ДеЛило

Режисьорът Ноа Баумбак, познат ни с "Брачна история", започва снимки по адаптация на "Бял шум".

Като част от договора с Нетфликс за следващите няколко години, режисьорът Ноа Баумбак започва работа по адаптацията на излезлия през 1985 година роман на Дон ДеЛило "Бял шум". Трагикомичната история разказва за живота на професор и съпругата му, чийто споделен страх от смъртта бива оправдан - в градчето, в което живеят, е изпуснато опасно химическо вещество.

Грета Геруиг

Според Hollywood Reporter, Грета Геруиг, партньорка в живота на Баумбак и носителка на "Оскар" за най-добър режисьор за филма Lady Bird, ще заеме главната женска роля в предстоящия филм. Компания ще й прави Адам Драйвър, който си партнираше със Скарлет Йохансон в "Брачна история" - филмът с шест номинации за "Оскар" на Баумбак.

Снимка: WikiCommons

Грета и Ноа се запознават през 2010 година. Тогава тя си партнира с Бен Стилър във филма на Ноа Greenberg. Малко след това двамата започват да пишат сценария на Frances Ha. По време на работния процес все още не са двойка, но малко след това се събират. Сега имат и син, Харолд. За нея Баумбак казва, че пише изключително, а съвместната им работа го е направила по-добър сценарист.

Снимките на "Бял шум" предстои да започнат това лято, след като Драйвър приключи работа по филма за убийството на Гучи, в който ще си партнира с Лейди Гага и Джаред Лето. Режисьор е Ридли Скот, а Гага влиза в образа на съпругата Патриция Реджани, а след това и обвинена за убийството на Маурицио Гучи, внук на Гучи Гучи, основал бранда. 

Когато започнах да работя във филмовата индустрия, мечтаех да имам дом. Отне ми 25 години да го получа, но чакането си струваше. 

Това споделя Ноа Баумбак за сделката с Нетфликс. Какво още предстои да създадат заедно, предстои да видим.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция