Ден на влюбените с „Ромео и Жулиета“ от балет "Арабеск"

Спектакълът може да гледате на 14 февруари на сцената на Музикален театър.

Фотограф: Гергана Дамянова

Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, се превръща в символ на първата голяма и неосъществима любов. Енигмата "Ромео и Жулиета” оживява със същата сила и в балетната музика на Сергей Прокофиев.  

Фотограф: Гергана Дамянова

Спектакълът на Балет "Арабеск" "Ромео и Жулиета“ e модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип начело с хореографа Боряна Сечанова разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието. 

Спектакълът поставя въпроса за доброто, което носи зло и цената на неуместните съвети. Как се отнасяме днес към отговорността за своите постъпки? Променило ли се е нещо в човешкото съзнание и поведение днес? Mожем ли да осмислим и осъзнаем закономерностите и родовите белези на модерната епоха? Къде в днешно време остава любовта? Дали това е временна психоза, носеща опустошение на себе си и на другите, логично продължение на несъзнаваната предпоставка "моята душа е в ръцете на другия“ или велика наивност?

Може да гледате на на 14 февруари от 17.00 ч. на сцената на Музикален театър.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция