Дж. К. Роулинг с нова книга онлайн

Писателката публикува "The Ickabog" напълно безплатно.

Дж. К. Роулинг ще публикува онлайн напълно безплатно нова детска книга - приказка за "истината и злоупотребата с власт", която писателката е държала в чекмеджето си цели 10 години. "The Ickabog", както е и заглавието на творбата, разказва за въображаем свят, който не е свързан с останалите творби на писателката. Дж. К. Роулинг е категорична, че сюжетът не бива да се свързва с текущата ситуация по никакъв начин именно поради факта, че това е текст, който дълго е престоявал в главата й, писан в паузите между поредиците за Хари Потър. 

"The Ickabog" ще излиза в 34 последователни откъса, а през ноември предстои и издаването на книга, аудио книга и електронна такава. Още през 2009-та година Роулинг описва книгата като политическа приказка за малки деца. Тя споделя, че е приемала историята като вечерно четиво на двете й деца и я свързва с един от най-милите семейни спомени. Но преди няколко седмици й хрумва да публикува историята безплатно, за да разведри всички деца, които се намират под карантина. Роулинг прекарва последните дни заровена във въображаем свят, към който си е мислила, че никога повече няма да се върне. Прекарвала е вечерите четейки на семейството си завършените през деня глави - а това, споделя, e eдин от най-вълнуващите моменти в писателския й живот. 

И за да предизвика креативността на малките си читатели, Роулинг очаква техните рисунки за всяка глава от книгата - най-добрите ще станат част от книжните издания през ноември. Според писателката иновоативността, креативността и усилието са по-важни от техническото изпълнение.

Книгата може да прочетете тук.

 

бюлетин

още реакция