Христо Мутафчиев: Благодаря ви, че сте част от този живот

Обръщение на актьора и председател на Съюза на артистите в България по случай 27 март.

АртАкция припомня, че на днешния ден трябваше да се състои церемонията по връчване на награди ИКАР. Явно този път животът има други планове. Очакваме с нетърпение по-добрите дни, когато ще можем заедно да празнуваме величието на театъра. В Народния театър, на живо, по-щастливи от всякога.

Честит Световен ден на театъра!

Днес няма да можем да се съберем заедно, днес няма да празнуваме едновременно по онзи начин, по който сме свикнали досега, защото днес ще бъде различно.

Нека останем в домовете си и да празнуваме заедно, но поотделно! Така трябва сега.Необходимо е, за да запазим това, което имаме, да съхраним всичко, което ни е завещано, а това е важно за всички, за поколенията, които идват след нас и за бъдещето на театъра. И след този труден момент ще продължим заедно с разбиране, търпение и талант.

Театърът е древно изкуство. В България театърът се е родил по време на турското робство. Дори ми е трудно да си представя какво им е струвало на тогавашните българи да проявят подобна дързост. 

Театър е имало много преди да се появят световните религии – будизъм, ислям и християнство. Театърът, който толкова обичаме и без който не можем, е преживял много и е оцелял до днес. Този театър ще продължи да живее.

Благодаря ви, че сте част от този живот!

Честит празник! 

Христо Мутафчиев,

Председател на САБ  

бюлетин

още реакция