Заглавия, с които да разпуснем у дома

Aл Пачино, Сандра Бълок, Рийз Уидърспуун и още любими имена ни правят компания в дните, в които най-разумно е да останем вкъщи.

В последните няколко седмици много световни премиери и червени килими бяха отменени поради световната опасност от разпространението на коронавирус. Предстои това да се случи и с едно от най-лъскавите събития – филмовия фестивал в Кан. Кино бизнесът заедно с много други ще претърпи сериозни финансови загуби. От друга стана това със сигурност е време, в което можем да обърнем поглед към вече създаденото от така любимата ни индустрия. Да си припомни истории, които ще ни усмихнат и ще ни накарат да усетим хубавата страна на живота или такива, които ще ни потопят в интересни за нас теми. 

През последните няколко седмици в детайли ви разказахме за чисто новите сериали като хита по Стивън Кинг “Другият”, “Нула нула нула” на Роберто Савиано и Стефано Солима, историята с черния хумор на Марк Чери – “Защо жените убиват”, дистопията по Филип Рот “Заговорът срещу Америка”, както и предстоящия трети сезон на “Западен свят”.  

Hunters

Други две любопитни и нови заглавия със звездни актьорски състави са “Hunters” и “Little Fires Everywhere”. Първият сериал разказва за богат евреин през 70-те години в Ню Йорк, който има собствена организация за залавянето на бивши войници нацисти, успели да се покрият в САЩ след края на Втората световна война. Донякъде напомня тематиката на “Заговорът срещу Америка”, но е фокусиран върху по-различна гледна точка. В главните роли виждаме Ал Пачино, Логан Лерман и Лена Олин – комбинация, която няма как да разочарова.

Малки пожари навсякъде

А Рийз Уидърспуун и Кери Уошингтън се нагърбват с екранизацията на “Little Fires Everywhere” или “Малки пожари навсякъде” по бестселъра на Селест Инг. Историята започва с трагичен пожар и постепенно ни връща към причините да се стигне до него. Елена (Уидърспуун) е в ролята на перфектната съпруга на Бил (Джошуа Джаксън) и майка на четири деца. В живота им се появяват Миа (Уошингтън) и дъщеря й Пърл, които наемат къща от Елена и постепенно превземат живота на перфектното семейство с бунтарското си държание и тайните си.  Двете големи актриси отдавна обявиха работата си по адаптацията на книгата и макар че звездната им премиера беше отменена, сериалът ще бъде достъпен от 18-ти март.    

Към тези премиери ще добавя и новия сезон на историята за секретен проект, който разследва различни случаи на НЛО през 50-те и 60-те години в САЩ – “Проект Синя книга”. В следващите дни ще се срещнем с част от главните действащи лица на сериала ексклузивно от снимачната площадка във Ванкувър, а втори сезон започва от 19-ти март по канал Epic Drama. 

Сред заглавията, които можем да гледаме отново и отново, са почти всички анимации на Дисни, които ни карат да почувстваме хубавата страна на живота и да си припомним колко истински важно за всяко същество е да обича и да бъде обичано. “Бамби”, “Аладин”, “Цар Лъв”, “Спящата красавица”, “Мулан” или всеки един друг любим рисуван герой почти винаги ни кара да се усмихнем. Днес с огромно удоволствие си припомних приключенията на Сандра Бълок като “Мис Таен агент”, в който трябваше да залови престъпник, опитващ се да взриви новата Мис Америка. Друга история, която ще ни припомни защо всички толкова обичаме Италия, е “Само ти” с Мариса Томей и Робърт Дауни Джуниър. Героинята на Томей търси перфектната си половинка из цялата страна след като като малка получава името му от гледачка на карти. 

Ако вкараме и малко повече екшън в историите, то нека бъдат хитовата поредица на Уил Смит и Мартин Лорънс “Лоши момчета”, “Скорост”, направил Киану Рийвс и Сандра Бълок световни звезди или ако искате да запълните един цял ден, пробвайте с трите части на “Кръстникът” или “Властелинът на пръстените”. Eдна след друга. 

Sex Education

А сред най-обичаните телевизионни сериали, абсолютно подходящи за маратон, са вечните класики “Приятели” и “Сексът и градът”, както и трогателните и забавни отношения между майка и дъщеря “Момичетата Гилмор” или нестандарните и прекрасни герои на “Модерно семейство”, които току-що приключиха снимките на своя последен 11-ти сезон. А нека не забравяме, че можем да разчитаме и на хитовите заглавия на Нетфликс – историята за шест деца със специални дарби – “The Umbrella Academy”, “Sex Education”, който ни пренася в британско училище, където главните герои изследват вкусовете си в сексуалния живот и разбира се, невероятния хит “La Casa de Papel” или “Къщата от хартия”. Оплетените отношения на главните герои, решили да си напечатат сами банкноти на стойност милиони евро в Мадрид, стана едно от най-огромните заглавия на малкия екран и предстои да видим новия му 4-ти сезон на 3-ти април. 

La Casa del Papel

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още РеAкция