Есента и виното, виното и киното

Предложения за любителите на малките (големи) удоволствия.

През октомври кино-литературният фестивал CineLibri ни изстреля директно в петото измерение. Този месец едни от най-вълнуващите филми могат да бъдат видени на допълнителни прожекции в Casa Libri, а като говорим за кино няма как да не помислим и за вино. Разбира се, ще избягаме от клишето и ще пренесем изтънчените удоволствия на изцяло друго ниво. Ето нашите три предложения за вкусни и класни удоолствия:

Имало едно време в Калифорния, 7 ноември, 19:30 ч., Seewines gallery

Кендъл-Джаксън е любимото вино на Америка от вече три десетилетия. Когато през 1982г. Джес Джаксън създава първото си вино, той иска то да бъде изключително и в същото време достъпно за всички. Може да спокойно да кажем, че мисията му е успешна, защото неговото Шардоне е номер едно в САЩ в послените 25 години.  Лозовите масиви на избата са разболожени във високите крайбрежни части на Калифорния. Сонома, Мендосино, Напа, Монтерей са част от местата, където са разположени лозята на Кендъл-Джаксън.

Разбира се, компания ще ви правят едни от най-верните приятели на добрия вкус, а именно Pinot Noir Sonoma Coast 2015, Chardonnay Monterey 2016 и още....

Повече можете да научите тук

Вино и астрология, 14 ноември, 19:30 ч., Seewines gallery

Знаете ли, че можете да откриете перфектното вино за себе си спрямо това коя зодия сте? Не вярвате? Уверете се сами на 14 ноември като получите своя собствен винен хороскоп, криещ редица изненади. 

Още от ранни векове хората са вярвали, че движението на луната, слънцето и планетите има пряко отражение върху физическото и душевното им състояние.
Всеки човек се появява на този свят с определени характеристики и вкусове. Те определят предпочитанията и изборите ни в живота, както и кое е подходящото вино за нас.

Повече за събитието научете тук.

Божоле за напреднали, 21 ноември, Seewines gallery

В края на месеца Seewines ви дават невероятната възможност да се почувствате специални, потъвайки изцяло в палитрата от феерични вкусове, наречена Божоле.

Вино от региона на Божоле, което отлежава и напомня на Пино Ноар от Бургундия? Това не е Божоле нуво, което излиза на пазара всеки ноември, почти веднага след гроздобера, а вино с много повече плътност и характер, което произлиза от 10-те cru-та  на Божоле - Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié and St. Amour. Вината от тези апелации показват най-красивата страна на Божоле. Елегантни танини, минерални и опушени нотки, сочен червен плод и сушени подправки са част от дескрипторите, които ги описват най-добре. Вината на Жан Фойар, смятан от винените специалисти за царя на Божоле, и Domaine de Penlois ще ви докоснат до традициите и истинската същност на региона.

Повече за събитието можете да научите тук.

Животът е твърде кратък, за да обвиняваме есента за меланхолиите и тъгите си. Вместо това отидете на кино в Casa Libri и посетете събитията на Seewines, защото виното и киното разказват едни от най-добрите истории, а ние обичаме да ги разказваме. 

бюлетин

още реакция