Андерсънови приказки

Изложбата на Уес Андерсън и съпругата му може да бъде разгледана и в Милано.

Точно преди година американският кинорежисьор Уес Андерсън и съпругата му, сценографката Джуман Малуф, подредиха в уникална изложба архивите на музея за история на изкуството във Виена. Експозицията Spitzmaus Mummy in a Coffin and Other Treasures е авторска интерпретация на артистичната двойка, която използва ценните притежания на архивите на музея, за да развие идеята си за жизненоважната роля на изкуството, и най-вече влиянието на изкуството върху живота им.

След големия успех на изложбата във Виена, една от най-големите почитателки на Андерсън в Милано – италианската дизайнерка Миуча Прада, създател на фондацията "Прада“, покани артистичната двойка за гостуване в семейната фондация, която поддържа заедно със съпруга си Патрицио Бертели. Двамата не крият възторга си от таланта на Андерсън, когото канят за разработване на интериорен проект за кафенето на фондацията, наречено Bar Luce.

"Много хора казват, че изложбата ги провокира да мислят за света като едно голямо чудно място. Истината е, че и без изложбата, той изглежда такъв - чуден. Всъщност, като се замисля, и хората, в една голяма степен са ходещи чудеса – с историите и постиженията си. Често ме питат защо героите във филмите ми не са съвсем обикновени и нормални. Мисля, че много хора са такива без и дори да подозират за това!“, коментира в интервю Уес Андерсън.

На предварителното разглеждане на изложбата в Милано преди два дни присъстваха някои от най-големите им почитатели, сред които актрисата Никол Кидман, светския хроникьор Дeрек Бласбег, главния редактор на списание W- Стефано Тонки и аристократката Елизабет Турнд енд Таксис.

Изложбата може да разгледате до 13 януари. Адресът е изключителното пространство Fondazione Prada, Милано.

Предложение за една по-различна разходка из Милано може да откриете тук.

Още за Уес Андерсън и изложбата във Виена може да прочетете тук.

бюлетин

още реакция