Един за всички, всички за Рони

Онлайн премиера на клипа към песента на „Насекомикс“ – „Грее нощта“

Режисьорът Мария Арангелова е събрала в един много емоционален клип любимите хора на Рони (Андрония Попова, вокалист и създател на "Насекомикс“), близки приятели, безкрайното небе и хилядолетните звезди.

"Грее нощта“ е специална песен от последния албум на "Насекомикс“ – "Великани и джуджета“ и за Мария Арангелова, и за любимата ни Андрония Попова.

"Слушах албума с часове в колата си и все се връщах към "Грее нощта“. Обичам, когато слушам нещо, да си представям кино. И ако наистина се случи това, знам, че това е моето нещо. В "Грее нощта“ си представих кино в минутата, в която чух гласа на Рони, с която ни свързва повече от 20-годишно приятелство. Запозна ни режисьорът, поет и певец в групата Help me Jones (в която пее и Рони) Марий Росен, който е автор на текста на тази песен. И оттогава винаги сме си обещавали да работим заедно с нея. Не знам как се получи така, че това не се случи и тя отлетя от този свят, но за мен идеята да работим заедно не изчезна, а продължи да ме човърка. Така се появи концепцията за клипа към песента – звездното небе над България и над него очите на Рони. Благодарна съм на всички, които се включиха в това незабравимо приключение, както и на "МУЗИКАУТОР“, които подкрепиха финансово видеоклипа“, коментира Мария Арангелова.

Официалната му премиера бе преди няколко дни в столичното арт пространство "Каза Либри“, благодарение на силното рамо на издателство "Колибри“ и Никола Димитров от OCB TАTRATEA. 

"Видеоклипът е споделена радост от работата на толкова много хора – семейството на Рони, операторът Владимир Зенкевич, Марий Росен, Константин Тимошенко, Росица Гевренова, Георги Дончев, Златка Кохли, която монтира видеото в Индия, и много, наистина много хора, с които отново се докоснахме до безценното й същество по един необикновен начин“, издава Мария Арангелова. 

Всички малки детайли във видеоклипа, както и в нощта на премиерата, допълваха присъствието на Рони - музиката, която огласяше двора на "Каза Либри“ бе специално подбрана от Десислава Андонова (близка приятелка на Рони и част от групата Sentimental Swingers) и включваше само любими песни на Рони, а самата премиера бе като отворен киносалон, в който всеки влиза, когато си поиска, и остава, колкото време си поиска, в света на Рони. 

бюлетин

още авангарт