Какво не знаехме за „Наистина любов“

Тайни от филма, който тази година навършва 18 години.

Гледала съм филма "Наистина любов“ десетки пъти. Успешно се конкурира с "Изкуплението Шоушенк“  и трите части на "Кръстникът“ по брой гледания. Пускала съм си го в България, в чужбина, по Коледа, през есента, рано сутрин или късно през нощта. С хора, които обичам. Или пък напълно сама. Носи ми любов и онова наивно чувство, че тя побеждава езикови, социални и какви ли не още бариери. Кара ме да си мисля за онези, които силно искам и събужда у мен желанието за спонтанни пътешествия, признания в любов и живот... като на кино.

Знам, че сте го гледали, дори само за да чуете прословутото парче на Марая Кери ( а всъщност филмът може да се похвали и с музика на Джони Мичъл, и с Нора Джоунс). Или пък заради жестокия танц на Хю Грант и безобразно младата Кийра Найтли. Дори и заради Лиъм Нийсън преди да попадне в капана на екшъните.

Тази година се навършват 18 години от създаването на "Наистина любов. И като всяка отдавна започнала любовна история, е редно да знаем и скритите тайни на партньора ни:

Това е един от първите филми на Мартин Фрийман, много преди да получи запомнящата се роля на Хобит. Добро начало като притеснителен порно актьор!

Колин Фърт е първият от актьорския състав, който снима своята част. Той е доста притеснен от развитието на филма, въпреки че много харесва сценария. Е, притесненията му са били повече от неоснователни. Колин Фърт се превърна в един от най-добрите актьори на нашето време.

 

Изумителното малко момиче, Джоана (актрисата Оливия Олсън) и голямата любов на малкия Сам, прави завидна кариера в озвучаването. Въпреки страхотната си визия и многообещаващи актьорски предложения, тя предпочита да остане зад кадър.

Ема Томпсън, която е една от най-добрите и известни актриси в "Наистина любов" (и не само), споделя, че за ролята си на домакиня, чийто съпруг изневерява със секретарката си (Мия), е почерпила опит от собствената си болка и разочарованието от брака с Кенет Брана. Безспорно една от най-трогателните сцени в киното.

Дълбокото и пълно със змиорки езеро във филма всъщност е с дълбочина от едва 30 сантиметра. Едва ли има по-любовно и вълнуващо изгубени в превода влюбени от двамата герои.

Сцените на летището са тайно заснети от служителите... Чак след това е поискано и разрешение от присъстващите във филма. 

Кийра Найтли е все още тийнейджър. Когато изиграва ролята, тя е едва на 18. Изключително свежо лице, което често бива бъркано за Натали Портман...

Томас Броуди-Сангстър, момчето, което ни научи, че няма по-голяма агония от това да си влюбен, започва да свири на барабани специално за филма и то благодарение на баща си, който е професионален барабанист.

И ако имате нужда от припомняне, че най-добрите мигове дебнат именно зад онова пътуване, което все отлагате, зад онази любов, от която бягате, защото ви е страх... Пуснете си "Наистина любов“. За 8765 път.

бюлетин

още авангарт