Лейди Гага е новата звезда във филма на Брадли Купър

"Роди се звезда" е режисьорският дебют на актьора.

Сигурна съм, че много зрители ще подходят скептично към този филм. Защото до този момент не сме гледали нищо, режисирано от Брадли Купър, а Лейди Гага е певица. И то особена. 

Тук е времето да се вмъкнат огромни скоби. Макар и режисьорски дебют на Брадли Купър, с годините той натрупа достатъчно добър актьорски опит, преминавайки през лекия и подходящ за петък вечер "Той не си пада по теб" до забавните истории на четирима приятели, попаднали в клопката на безкраен ергенски запой (серии, които бихме си пускали непрекъснато), до момента, в който попадна в голямото кино. С история, която на пръв поглед не изглеждаше специална. Беше разказана просто и умело. Точно така, както трябва. По учебник. "Наръчник на оптимиста" му донесе номинация за "Оскар"; последваха "Американска схема", "Американски снайперист" и още две номинации за "Оскар". Не е никак зле за актьор, който предполагахме, че ще гледаме само в "петъчни" филми. Няма как да пропуснем "Повелителят на кухнята", където всички пожелахме да ни поднася закуска в леглото, нито пък отличната му роля в "Джой", където си партнира с Дженифър Лорънс, половинката му от "Наръчник на оптимиста". Брадли Купър сякаш незабележимо и много леко си извоюва място в голямото кино. И натрупа достатъчно самочувствие, за да режисира филм. Нещо повече, в момента снима втори, посветен на великия композитор и диригент Ленард Бърнстейн.

А какво да кажем за партньорката на Брадли в режисьорския му дебют? Когато Лейди Гага се появи на звездния небосклон много от нас мислеха, че е поредната провокация, която няма нищо в дълбочина. Аз също бях от тези хора. До момента, в който не попаднах на неин лайв. Облечена в страхотна дълга рокля, Лейди Гага пее едно от най-добрите парчета по най-тъжния, сърдит и бесен начин на света. С качени крака върху рояла и чаша уиски. Беше родена звезда. 

Не е тайна, че много преди да стане певица, Лейди Гага е искала да бъде актриса, но никога не е получавала роля. До момента, в който Брадли Купър не отива на уговорената среща в дома на певицата. Изведнъж тя го пита дали е гладен, отваря хладилника и стопля цяла купа с паста, която е сготвила предишната вечер. Малко след това Брадли решава, че трябва да пеят заедно, за да видят дали си пасват. Лейди Гага го пита дали някой някога го е слушал, защото е наистина впечатляващ... А следващата стъпка е техен запис на съвместен импровизиран дует, малко след като са хапнали спагети, в хола на една от най-ярките звезди. 

Така се ражда и историята на "Роди се звезда". Известен музикант, който помага на младата и много талантлива певица да се превърне в истинска звезда. Ако искате да гледате човешки, красив и много истински филм с невероятна актьорска игра, то със сигурност "Роди се звезда" ще направи есента ви по-вълнуваща. Хубава картина, изключителни любовни кадри, усещане за младост и прекрасна музика, която ще ви накара да почувствате онова особено желание да "скочите" в големия екран. История, която ще ви покаже, че никога не е късно да започнете нещо. Току-виж се родила звезда.

В кината от 5 октомври.

бюлетин

още авангарт