Какво се случи на наградите „Златен глобус“?

Акценти от червения килим и пълен списък с големите победители


Ще запомним 81-вите награди „Златен глобус“ с разнообразни заглавия, звезди в добро настроение и (почти) забавен водещ. Плюс две нови категории – „Бокс офис успех“ и „Стенд ъп комедия“, които съответно и абсолютно логично отидоха при „Барби“ и при най-великия предишен водещ на наградите – Рики Джервейз. Звездите сякаш с нетърпение се завърнаха на килима след стачките и бойкота на наградите. Отличаваха се красиви тоалети и безкрайно влюбени звездни двойки, сред които Емили Блънт и Джон Кразински, Наоми Уотс и Били Кръдъп. Бившите колеги на Меган Маркъл от сериала „Костюмари“ се събраха на едно място за първи път от много време и признаха, че не поддържат особен контакт с нея. Дори претърпени инциденти не попречиха на Розамунд Пайк, Алън Рък и Педро Паскал да присъстват, всички с по един странен аксесоар – тя със специален воал след травми по лицето от падане на ски, Алън – с бастун след катастрофа, а Педро с превръзка на рамото от… падане, не особено екшънско според самия него. Но Джилиан Андерсън и роклята ѝ, покрита с извезани вагини, прикова вниманието ни! Тя промотира собствена марка за женско удоволствие, а всяка една вагина е отнела около три часа да се избродира.


Водещият Джо Кой започна леко притеснено, но публиката му отвръщаше окуражаващо и той набра скорост. Чуха се шеги за азиатския произход на комика, за дължината на „Опенхаймер“, за гърдите на „Барби“ и гениталите нa ирландския актьор Бари Киоган, как Робърт Де Ниро е успял да направи бебе и защо не трябва да правиш деца, ако си на мястото на героя на Брайън Кокс в „Наследници“. Тейлър Суифт не прояви особено чувство за хумор и отпи нервно от чашата си, когато Кой се пошегува, че камерите я показвали повече по мачове, визирайки половинката ѝ спортист.

„Опенхаймер“ триумфира заслужено за най-добра драма, най-добра режисура – за Кристофър Нолан, оригинална музика, главна мъжка роля за брилянтния Килиън Мърфи. Поддържаща мъжка роля отиде при Робърт Дауни младши, което беше изненада, макар и абсолютно заслужена. Пошегува се, че е на хапчета и няма да се притеснява, благодари на жена си и закачливо отбеляза някои от проблемите на наградите.

Другата награда при поддържащите роли отиде при по-непознатата театрална актриса Давайн Джой Рандолф от „The Holdovers“ – филмът на Александър Пайн поставя трима многообразни герои сами в престижно училище, за да отпразнуват Коледа заедно. Давайн е номинирана за награда „Тони“, появявала се е в „Изгубеният град“ със Сандра Бълок, както и в друг номиниран сериал „Само убийства в сградата“. Главна мъжка роля взе партньорът ѝ Пол Джиамати, който работи доста често с Александър Пайн по любимите му трагикомични персонажи.