Топли заглавия за студени дни

Какво гледахме в празничните дни.

 

Магия и същества

Хитовият сериал на HBO Max „Тъмните му материи“ започна третия си и последен сезон. По романите на Филип Пулман, историята разказва Лайра, която има мисия да спаси света с помощта на нейния приятел Уил. Те поемат към тъмното място, от което никой никога не се е завръщал. На фона на епичната борба на възрастните срещу властта Лайра и Уил ще разберат, че спасяването на света излиза скъпо. В сериала виждаме Джеймс Макавой, Лин Мануел Миранда и Рут Уилсън, която е с червената барета и лоши намерения.


Любов и романтични преживявания

„Емили в Париж“ е така нареченото „guilty pleasure“ или, иначе казано, нещо, което уж не трябва да гледаш, но все пак го гледаш. Лили Колинс и компания се завърнаха в Netflix, за да ни предоставят нова доза френски приключения и тоалети, с които малко от нас могат да си се представят. 


Любими образи се завръщат

Матилда

„Матилда“ на Роалд Дал се завърна в Netflix и то точно за Коледа! Мюзикълът за малкото момиченце със специални умения този път е с Ема Томпсън и вече стана вайръл сред тийнейджърите с един специфичен танц.


Пинокио

Гийермо дел Торо и неговият „Пинокио“ са вече в Netflix . Чакан от много време, филмът е направен с толкова любов и усилия и в една много по-мрачна версия. Гийермо признава, че в случая Пинокио е едно от неговите чудовища, а филмът е пълен с послания и оригинални идеи. Поради тази причина получи пет номинации за „Златен глобус“. Това е втори филм за Пинокио в рамките на една година, тъй като и Дисни имат своя игрална версия на Робърт Земекис в платформата Disney+, където виждаме Том Ханкс като Джепето.


Уилоу

Кой не е бил влюбен във Вал Килмър в оригинала на „Уилоу“ на Рон Хауърд? Историята за опасна мисия, в която трябваше да опазят специално бебе от зла кралица, се превърна в любима на поколения, както и събра Вал Килмър и Джоан Уоли в живота. Актьорът Уорик Дейвис, който играеше Уилоу и в първия филм, се завръща в сериал със същото име в Disney+ и има нова мисия пред себе си. Джоан Уоли също се появява.


Исторически събития

„Yellowstone“ е успешен сериал от 2018 г. с Кевин Костнър, в който историята се върти около собственик на ранчо. Сега обаче в Paramount+ идва нова история от създателя Тайлър Шеридан, която се развива 40 години преди другата и е още по-любопитна – „1923“ събира Харисън Форд и Хелън Мирън като членове на същото семейство. Двамата актьори са играли заедно преди 36 години в „Mosquito Coast“ на Питър Уиър, а сега споделят взаимното си възхищение един към друг. Форд казва, че винаги е следил кариерата на Мирън, а тя допълва колко е била притеснена да снима с него преди години, когато той вече е бил огромна звезда.


„Еmancipation“ вече е налично в Apple TV+. Уил Смит се завръща след скандала от Оскарите и този път е в ролята на Питър – истинска личност, която успява да избяга от робство. Уил казва, че завръщане в такава роля за него е поетично съвършенство. Естествено, премиерата не мина без скандал, тъй като единият продуцент се появи на червения килим със снимка на истинския Питър, на която се виждат белезите от камшика. След като беше обвинен в проява на лош вкус, той сподели, че просто е искал да покаже уважение към човека, вдъхновил филма.

 

бюлетин

още авангарт