Maлка музика за големи моменти

АртАкция стартира новата си рубрика, в която интересни хора ни споделят какво слушат напоследък.

АртАкция започва нова рубрика, свързана с музика. Всяка седмица ще каним по някой любим интересен човек, който да ни споделя песента, превърнала се в саундтрак на дните му в последно време. Стартираме с Жаклин Вагенщайн, създател на www.atrakcia.bg, ИК "Колибри", фестивалът Синелибри и безспорно едно от най-красивите и смислени присъствия тук. 

Нейната любима песен напоследък е на изпълнителката LP - "When We Are High". Когато попитахме Жаклин защо избира именно това парче, тя ни отговори:

Защото ритъмът на това парче ми прилича на ритъм на биещо сърце и усещането е точно сякаш I'd swallow the moon and the stars to follow the beat of your heart.

Освен че ни кара да танцуваме, "When We Are High" ни оставя онова приятно усещане, в което искаме бързо да се влюбим, да е вечно лято, да сме далеч, да има море.

LP или Лаура Перголици живее в Лос Анджелис и твърди, че този град я кара да диша по различен начин и я вдъхдновява. Намира Ню Йорк за прекалено "вертикален", обича да се явява на интервюта със слънчеви очила, за да скрие следите от парти с приятели, но не се страхува да си го признае. Харесва Бийонсе, твърди, че Lemonade е едно от най-добрите продукти напоследък, писала е песни за всички в бранша. В космоса я изстрелва песента на Rihanna, която създава по време на специална музикална сесия, а фактът, че участва в кариерите на други музиканти, я кара да се чувства удовлетворена и горда от крайния резултат.

Песента, с която ни стана позната, безспорно е "Lost On You". Парчето бързо се превърна в абсолютен хит и е едно от най-често "шазамваните" песни на планетата. Лаура не се срамува да признае, че парчето е плод на болезнена и тежка раздяла с бившата ѝ приятелка. В клипа участва настоящата партньорка на Лаура и е финалният щрих и сбогуване с миналото.

LP се лекува с музика, счита изневярата за нещо, което наранява еднакво силно и двамата в една връзка и е категорична, че единственото важно в личния и професионалния живот е да си честен със себе си. Вярва силно в емоционалния багаж, който всеки от нас носи, но добре знае, че не бива да бъде стоварван върху човека до нас. Защото в един момент... той просто се буди и си тръгва.

Харесваме LP, подхожда на замислените души. Слушаме я на рипийт и мислим красиви неща. Мечтаем.

 

бюлетин

още авангарт