Кои персонажи продължават битката във „Война на световете“

Отговорът разбираме от премиерния втори сезон, който се излъвчва по FOX.

Ако сте от феновете на драматична поредица "Война на световете“, които очакват продължението още с края на първия сезон, вероятно много добре познавате вълнението покрай премиератта на новите епизоди. 

Нека хвърлим светлина върху това, което ни очаква и върху героите, които ще продължат битката след поредицата от тежки загуби. Втори сезон пренася действието шест месеца след събитията от първи. Отново се "срещаме“ с Бил, който вече е научил много за нашествениците. Най-шокиращи за него са неочакваните прилики между някои от оцелелите и извънземните, за които не успява да открие обяснение. Той забелязва необичайно сходство между Емили и пришълците, но какво стои зад тази странна връзка?

Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX

Новите епизоди ни отвеждат и във Франция, където се срещаме отново с Катрин и София, които трябва да разрешават нови лични проблеми наред с външната заплаха от извънземните. А след като нанася особено опустошителен удар, Катрин се отдава на ново начинание – да издири професор Бил Уорд.

С отслабващите сили на човешката съпротива, в отчаянието си и желанието си да оцелеят, някои хора са принудени да обмислят вземането на крайни мерки. Дали някой от тях не е склонен дори да жертва един от своите, за да бъде спасено човечеството? Много скоро ще разберем. 

А ето и някои от основните действащи лица, които ще гледаме във втори сезон на "Война на световете“.

Гейбриъл Бърн в ролята на БИЛ УОРД 

Бил е всеотдаен учен невролог. Той е съкрушен от загубата на сина си Дан и бившата си съпруга Хелън, убити от извънземните в първи сезон. Бил е дал обещание на Хелън да унищожи извънземните до крак и се заема да разработи биологично оръжие, което да използва срещу нашествениците. Когато открива необичайните прилики между ДНК на извънземните и това на Емили, той е подложен на изпитание. Докъде е готов да стигне, за да е сигурен, че вирусът му е ефективен.

Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX

Леа Дрюкер в ролята на КАТРИН 

Изтъкнат учен в IRAM, Катрин е в челните редици на изследователите, които се опитват да разберат какво точно представляват извънземните и как да бъдат спрени. Животът след нашествието обаче не се е променил изцяло към лошо за Катрин – тя се е влюбила в полковник Мустафа Мокрани и се е събрала отново с отчуждената си сестра София. Сега, когато повече от всякога има какво да брани, Катрин е обсебена от научната страна на битката с нашествениците. Скоро тя си дава сметка, че за да бъдат спрени извънземните, е нужна и помощта на друг лондонски учен – професор Бил Уорд. Но дали ще застраши живота на своите любими хора, като предприеме опасното пътуване от Гренобъл до Лондон?

Наташа Литъл в ролята на САРА ГРЕШАМ 

Макар да брани децата си с решимост и ожесточеност, които преди не е подозирала, че притежава, това се оказва недостатъчно и в края на първи сезон Сара губи дъщеря си Емили. След неочакваното завръщане на Емили Сара е по-решена от всякога да я опази. Когато се събира отново със съпруга си Джон, в негово лице тя открива така необходимия съюзник, макар че радостта ѝ е краткотрайна, защото сега той има връзка с Клоуи. Въпреки всичко Сара запазва новооткритата си вътрешна сила, за да брани Том и Емили на всяка цена.

Стивън Кембъл Мур в ролята на ДЖОНАТАН ГРЕШАМ

Джонатан е рискувал много, за да открие семейството си, и усилията му са възнаградени, когато в Лондон най-сетне отново е със Сара, Том и Емили. Радостта му от това, че открива семейството си живо и здраво, обаче е краткотрайна, защото той осъзнава колко много са се променили децата му през последните шест месеца. Отчетливите промени в Емили и Том карат Джонатан да си зададе въпроса, що за баща е бил преди извънземното нашествие, и да се постарае занапред да бъде баща на място.

Simon Ridgway / Urban Myth Films / FOX

Дейзи Едгар-Джоунс в ролята на ЕМИЛИ ГРЕШАМ 

Изключително независима девойка с ключова роля в този нов свят, Емили полага усилия да проумее странната връзка, която изглежда, че има с извънземните. Объркването ѝ само се изостря от срещата ѝ със Саша, френския юноша, който често спохожда нейните сънища и видения. Емили ще бъде принудена да вземе решение на чия страна е всъщност.

Тай Тенант в ролята на ТОМ ГРЕШАМ 

Някога плах юноша, принуден да съзрее преждевременно, сега Том е станал закоравял боец. Той преживява ужасите, на които се е нагледал, по-успешно от другите. Баща му е смаян от бързата и коренна промяна на своя син от момчето, което е познавал само допреди няколко месеца.

Стефан Кайар в ролята на КЛОУИ ДЮМОНТ

Самоуверена майка, чиято сила прикрива обремененото ѝ минало. Клоуи изключително много обича своя син Саша, но ѝ е все по-трудно да го разбере. А когато той става все по-обсебен от дъщерята на нейния приятел, Емили, тя ще се изправи пред най-голямото си предизвикателство като майка.

Матийо Торлотин в ролята на САША ДЮМОНТ

Избухлив и саможив юноша, Саша е открил неочакван съюзник в лицето на извънземните, които никога не са му причинявали зло. След чести сънища и видения на Емили Саша е очарован най-сетне да се запознае с нея лично. Любовта му към нея расте, докато за него не остава нищо по-важно на света от Емили и той е готов да я брани с цената на всичко.

Байо Гбадамоси  в ролята на КАРИМ ГАТ УИЧ МАЧАР 

Бивше дете войник, преоткрило човечеството в най-мрачните обстоятелства. Карим се бори да преодолее чувството за вина заради изчезването на Емили преди шест месеца. Когато тя се завръща, става ясно, че макар и двамата да са продължили напред, Карим все още държи много на нея и не може да не се безпокои от нарастващата ѝ близост със странния нов член на групата Саша.

Арън Хефернан в ролята на АШ ДАНИЕЛ 

Един неочакван герой, който не позволява на съкрушителните загуби да го сломят, Аш се е утвърдил в групата като човека, който умее да те накара да се усмихнеш. Но дали грижата на Аш към другите не го излага на опасност?

Адел Беншериф в ролята на ПОЛК. МУСТАФА МОКРАНИ 

Един обезверен полковник на НАТО, въвлечен във вихъра на битка, която никога не е искал. Когато се влюбва в Катрин, той е решен да опази хората около себе си от извънземните, но започва да се пита дали наистина познава Катрин, когато нейната обсебеност от научната загадка заплашва да изложи останалите на опасност.

Емили дьо Пресак в ролята на СОФИЯ 

Извънземното нашествие събира бившата наркоманка София с нейната сестра, която е отбягвала от години. След като месеци наред се е грижи за Тео, момче, което е спасила от извънземните, а сега има връзка с Нейтън, войник на Мокрани, може да се каже, че София се е поправила.когато прави неочаквано разкритие, тя е принудена да се запита доколко наистина се е променила и на какво е способна.

Каква ще е съдбата на тези герои и кой от тях ще оцелее, предстои да разберем! "Война на световете“ може да гледате всеки петък от 21:00  и  22:00 часа в ефира на FOX.

Получавай месечна селекция с най-новите ни материали по email

Още АвангАрт