Васил Илиев представя монолог от „Солунските съзаклятници“ на Георги Данаилов

#НавънКъмСебеСи ви среща с новите лица на българския театър.

През пролетта АртАкция реализира символична акция за спасяване на духа чрез инициативата #НавънКъмСебеСи. Тя имаше за цел да вдъхне куражи увереност на българската публика в периода на изолация, наложена от невидимата, но сигурна заплаха Covid-19, че някои от техните най-обичаните актьори остават близо до своите почитатели. Ето защо през април едни от най-талантливите български актьори изпълниха фрагменти от крайъгълни за световната и българската драматургия произведения под формата на монолози, които достигаха последователно, в продължение на един месец, до своята публика по дигиталните канали на АртАкция и социалните мрежи. В инициативата се включиха: Деян Донков, Весела Бабинова, Велислав Павлов, Йоана Буковска, Валентин Ганев,Лили Гелева, Христо Мутафчиев, Лилия Маравиля, Владимир Пенев, Бойка Велкова, Иван Бърнев, Свежен Младенов. Видеата бяха гледани и споделяни стотици хиляди пъти и до днес представляват малко бягство от делника, давайки ни така необходимата храна за душата. Можете да ги видите тук.

Пандемията и последиците от нея не подминаха и най-младите, заредени с амбиция и надежди абсолвентски класове от специалност "Актьорство за драматичен театър“ и "Актьорство за куклен театър“. Те не успяха да изживеят своите звездни мигове с изпълнение на дипломните си спектакли пред публика и не получихааплодисментите, които заслужават. Именно затова екипът ни реши да подкрепи и най-младите актьори в продължение на проекта #НавънКъмСебеСи. Второто издание на проекта ще представи пред широката аудитория новите лица на българската театрална сцена. За тях, сигурни сме, тепърва ще се говори. Сега те идват във вашия дом, за да се запознаят с вас, бъдещата им публика.   

Избраните монолози на актьорите от класовете на доц. Пенко Господинов, проф. Стефан Данаилов и проф. Жени Пашова са от класически и съвременни пиеси. В близките седмици в специалната категория на #НавънКъмСебеСи в АртАкция ще имате възможност да се възхитите на таланта на Лана Гекова, Недиляна Павлик,  Александра Майдавска,  Димитър Сулев, Боряна Бабанова, Васил Илиев, Живко Сираков, Венцеслав Димитров, Ралица Петрова, Явор Вълканов. Режисьор на видеата, които може да откриете и в нашия YouTube канал, отново е Петър Вълчев, а днес представяме Васил Илиев от класа на доц. Пенко Господинов.

За повече информация следете АртАкция, фейсбук и инстаграм

#НавънКъмСебеСи се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата "Солидарност в културата”, и на Филип Морис България като проява на корпоративната отговорност за устойчиво подпомагане на социално значими проекти в трудни времена. Част от кампанията по разпространението на дипломните спектакли на класовете в рамките на предстоящо национално турне, организирано от САБ, е с подкрепата на Министерството на културата.

бюлетин

още авангарт