Приключения на Ибиса и необичайно женско приятелство в няколко добри заглавия на малкия екран

Препоръчваме три истории по Нетфликс, които ще следите с нетърпение.

White Lines

Създателят на изключителния хит “La Casa de Papel” Алекс Пина се завръща с още една мащабна продукция на английски и испански език. Отвежда ни на парти дестинацията Ибиса. Там се запознаваме с британката Зоуи, която пристига, за да идентифицира тялото на брат си, изчезнал преди 20 години. Така започва и нейното собствено разследване какво се е случило с Аксел – секси младеж с амбиции да бъде диджей. Той е душата на компанията и всички жени му се хвърлят на врата. Независимо от възрастта им. Паралелно разглеждаме историята от края на 90-те години и тази от днес. Зоуи отваря стари рани, намесва се в отношения, променили се с годините и през цялото време преоткрива и себе си. Приятелите на брат й – Маркъс, Анна и Дейвид са групата, останала на острова и след изчезването на Аксел, бившето му гадже Кика и брат й Ориол са деца на едно от най-влиятелните семейства там, а за тях като охрана работи и сексапилният Боксър. През призмата на всичко, което се случва със Зоуи, постепенно потъваме в историята на сериала. Алекс Пина отново ни приковава към екрана. Историята му е любопитна, героите много привлекателни и магнетични, всичко е заснето толкова красиво и в крайна сметка, зрителят е абсолютно обезоръжен. Не можеш да не искаш да разбереш какво се случва на финала и кой е убил Аксел.

Микс между езиците, разбира се, значи и международен актьорски състав. В ролята на Зоуи е британката Лора Хадък, позната от “Пазители на галактиката” и сериала “Демоните на Да Винчи”. Лора е и бивша половинка на актьора от “Игрите на глада” Сам Клафлин. Ролята на сестрата, търсеща справедливост за смъртта на брат си, която не може да се отърве от призраците на миналото, й пасва перфектно. Португалският актьор Нуно Лопес обаче безспорно е звездата на сериала. Изключително привлекателен като Боксър той е едновременно мъжкар и прелъстител, секси и заплашителен, лоялен и смел. Актьорът е носител на наградата за най-добър актьор на филмовия фестивал във Венеция за ролята си във филма “Saint George” преди четири години. Нуно е и много известен диджей, който благодари на феновете си в социалните мрежи за вниманието, на което се радва в момента, вследствие на сериала. 

Алекс Пина е един от най-известните сценаристи, режисьори, продуценти и създатели на сериали в Испания. Сред предишните му заглавия са “Хората на Пако”, “El Embarcadero”, “Vis a vis”. След успеха на “La Casa de Papel”, Пина има еклузивен договор с Нетфликс, за които прави следващите си продукции. “White Lines” е първата от тях.  

Never Have I Ever

Историята на индийска тийнейджърка, която живее в Калифорния е в основата на “Never Have I Ever” – комедиен сериал, който залага на истинските емоции и любовта. Историята е вдъхновена от юношеството на актрисата и продуцент Минди Калинг. Всичко, което Калинг създава, е пропито с много самоирония. От самото начало на кариерата си като Кели Капуур в “Офисът”, а след това и в собствения й сериал “The Mindy Project”. 

Главната героиня Деви се бори да расте между две култури, с промяна в тялото си и ефекта на хормоните, особено при появата на най-сексапилното момче в гимназията – Пакстън. Типично за историите на Калинг, “Never Have I Ever” също залага на баланс между драматичното и комичното. Паралелно с нелепите й тийн преживявания, Деви се бори да преодолее и смъртта на баща си, да има добра връзка с майка си, както и да не завижда на впечатляващата си братовчедка Камала. Двете й най-добри приятелки, както и основната й конкуренция по успех – Бен, допълват картинката на всекидневието на Деви. 

Всеки епизод носи динамика, хумор и преживявания, които те карат да очакваш с нетърпение следващия. Всички сме били тийнейджъри и независимо от времето, нещата не стават по-лесни. Особено, когато се бориш с допълнителни фактори. Но едно е сигурно, всеки може да намери частица от себе си в преживяванията на Деви.  

Dead to Me

Кристина Апългейт и Линда Карделини са чудесен тандем в сериала “Dead to Me”, чийто втори сезон е вече на екран. Апългейт влиза в образа на Джен – майка на две деца, не особено приятелски настроена към света и не особен фен на работата си като агент по недвижими имоти в компанията на свекърва си. Джен губи мъжа си в катастрофа и  постепенно започва да разбира много неща за него, които все по-малко й харесват. В живота й се появява Джуди (Карделини), която е много по-освободена, има връзка с богаташа Стив (Джеймс Марсдън), с когото непрекъснато се събират и разделят и която крие огромна тайна от Джен. Необичайното и в същото време толкова истинско приятелство, което се заформя между двете, ги поставя в ситуации на смях и сълзи.

Джен и Джуди стават неразделни, включително и в престъпни дела, които също се трупат с времето. Диалогът и химията между двете актриси са в основата на сериала – приключенията им, отношенията им с останалия свят и желанието им да са щастливи, са очарователни, дори в моменти на ругатни и неприятности. А сред личните ми фаворити са разговорите между Джен и по-големия й син, който е тийнейджър и страда от голяма част от проблемите на главната героиня в предишния сериал, за който споменахме. 

Герои с истински проблеми и души, емоции без край и заплетени истории са част от това, което обединява трите заглавия и те кара да се пренесеш в различни светове. Препоръчваме ги горещо.

 

бюлетин

още авангарт