Малка музика за големи моменти vol.9

Саундтракът на актрисата Весела Бабинова.

В последния ден на юли единственото, което ни се иска, е да капсулираме времето и да бъде вечно такова - златно, синьо, с много пристанища и внезапни момичета (На улицата до голямото пристанище - единствената улица в живота ми -танцуваха внезапните момичета/и въздуха извайваше бедрата им, Христо Фотев).

С такова момиче прекараваме любимите часове от лятото. Актрисата Весела Бабинова е една от най-талантливите ни  актриси, носителка на "Аскеер" за изгряваща звезда, докато все още е в трети курс на НАТФИЗ, за "Нощна пеперуда" на Явор Гърдев, "Икар" за "Попфолк хроники: Бели птици и куршуми”, прави страхотни роли в "Хамлет" (Народен театър "Иван Вазов"), "Пияните" ("Малък градски театър "Зад канала"), "Самотни персонажи" (Театрална работилница "Сфумато"), "Празникът" ("Малък градски театър "Зад канала"). Обърна представите ни за български сериал с участието си в "Денят на бащата", където си партнира със Захари Бахаров, а малко преди това беше част и от "Вездесъщият", в компанията на Велислав Павлов

Фотограф: Яна Лозева

Но истината е, че дори само да видите Весела (на улицата, случайно), пак ще ви се прииска да разберете какво се върти в главата й. Или поне - какъв е саундтракът на дните й. Получихме отговора:

Lana del Rey - This is What Makes Us Girls

 

Обичам Лана дел Рей от момента, в който я чух за пръв път през 2012. Депресирах се на драго сърце с нея, плачех и пеех, сега с носталгия си спомням това време. Въпреки че тогава не ми е било особено смешно, сега се сещам с усмивка за тези моменти. Харесвам гласа ѝ, музиката ѝ, амплоато ѝ и това, че винаги успява да бъде това, което аз никога няма да бъда: ЧИЛ!

benny blanco, Halsey & Khalid – Eastside 

Това е от парчетата, които слушам, докато готвя или просто съм в хола и се въртя в кръг, защото си представям, че съм в някакъв много важен филм за живота и любовта. А Halsey има страхотен глас и парчета, които казват нещо, не са просто тра-ла-ла, а си ги пееш дълго, не са само за днес и утре. Освен това, клипът на песента също ми харесва много. Музиката е велико нещо... всъщност, оказа се, че не знам какво точно да напиша, когато ме питат “Защо ти харесва?”. Май защото ме вълнува и защото забравям.   

Alt-J (∆) - Taro

Tази песен, като започне, искам да оглася целия квартал с нея. Дава надежда това парче. Така си го представям и ми се тича много, като го слушам. Повече не знам какво да кажа. По-добре да я чуят хората, не аз да приказвам.

Coldplay - Charlie Brown

Обожавам Coldplay. Тази песен ми е една от любимите. Особено ако пътувам, задължително я пускам и пея с Крис.

Gang Starr ft. Jadakiss - Rite Where U Stand

Текстът е велик, a Gang Starr винаги си слушам с кеф. Обяснение отново нямам, просто обичам хип-хоп. Много. 

бюлетин

още авангарт