Великата италианска красота с Шарън Стоун

Актрисата пише любовно обяснение на Италия в новия брой на Vanity Fair.

Обяснение в любов към Италия, написано от една голяма актриса, изпратена в страната едва на 19 години от агента си, за да й бъдат направени няколко снимки и за да придобие представа от света. Великата италианска красота, разказана от Шарън Стоун в новия брой на Vanity Fair под редакцията на Паоло Сорентино.

Кадър от "Новият папа"

Бях много по-млада от реалните ми 19 години. Момиче от провинцията в Пенсилвания, което се беше преместило в Ню Йорк с желанието да гради актьорска кариера. Момиче с много мечти и голям задник, ако трябва да си припомня думите на тогавашната ми агентка. Именно тя ме изпрати в Италия. Помолих най-добрата ми приятелка, която беше учила в Перуджа, да ме научи на няколко полезни фрази. Обясни ми как да казвам искам една наденица и девствена съм.

Не отслабнах заради изключително вкусната италианска храна, но пък получих няколко предложения за брак. Живеех в Милано - индустриален град, който не е известен с големи красоти, но въпреки това е пълен с паметници, църкви, изкуство. Нямах никакви пари, живеех с няколко момичета, с които споделяхме мечтите си и всичко, което притежавахме.

Най-добре си спомням звуците: камбаните на църквите, разговорите на минувачите, виковете, прегръдките, смеха, любовта. Цветята и храната по улиците, самите улици. Срещите с приятели, дискотеките, музиката, модата, култа към семейството.

В Италия, повече от всяка една страна, в която съм била, семейството беше всичко. Това е Италия, която не само остана в съзнанието ми, но остава с мен през целия ми живот, у дома, до днес. Италия на семейството. На прекараното време на масата. Любов, която започва с вярата и убеждението, че ако останем свързани, можем да постигнем всичко.

Кадър от "Новият папа"

бюлетин

още рестарт