Вкусът се ражда в огъня

Jameson Black Barrel ни доставя точно онзи богат на преживявания, истории и мекота вкус, който умело успява да запали небцето ни.

Известен факт на всички любители на добрия живот, малките часове на нощта и подходящата компания е, че чаша хубаво питие само може да направи историите ни още по-вълнуващи. Първата глътка уиски, която често е и много очаквана, е сравнявана с целувка, със слънце в чаша. Писателят Харуки Мураками твърди, че доброто уиски има нужда от признание и комплименти, точно както красивите жени. А според популярна ирландска поговорка онова, за което уискито не открива лек, не може да бъде излекувано. 

Няма как да не сме съгласни. 

Добре познаваме онзи първи, парещ пламък в секундата, в която отпием от чашата уиски. Притежава някак магическото свойство не само да доставя несравнимо за сетивата на любителите удоволствие, но и да запалва рецепторите ни, да предизвиква въображението ни. 

Jameson Black Barrel ни доставя точно онзи богат на преживявания, истории и мекота вкус, който умело успява да запали небцето ни. 

Taйната? 

Скрита е в историята на дълго пътешествие. За разлика от техниката на опушването, характерно за шотландските уискита, където малцът се суши като се опушва с торф, внасяйки димен нюанс в аромата и вкуса, при създаването на Jameson Black Barrel се използва обгаряне. Вкусът на Jameson Black Barrel се ражда в допълнително обгорени бъчви, които дават точно този така особен, плътен вкус, богат на нотки фъдж, бътърскоч и сметаново тофи. Oткриваме още аромати на плодове, карамел, овъглено дърво, топли подправки. Именно от тази специална традиция идва и наситеният послевкус на Jameson Black Barrel - имаш чувството, че вдишваш богатия на истории аромат на дърво, докоснато от пламък, в нежна комбинация с ванилия. Kaзано накратко - едва ли има по-подходяща компания за дългите зимни дни и нощи. В същите такива студени зими, но в Ирландия, неизползваните бъчви често са оставали в двора на дестилерията на Jameson. Когато идва и подходящият момент за напълване на бъчвите с уиски, бъчварите на Jameson са използвали бързото обгаряне като техника за освежаване. Така се разкриват всички скрити тайни на бъчвата, които допринасят за богатия на слоеве и различен вкус на Black Barrel, превръщайки го в напитка за ценители от бленд “малки партиди”.

Jameson Black Barrel носи огън в себе си и по някакви невидими, далечни пътища успява да стигне до онези, които не се страхуват от пламъците. Успява да стигне до нас. 

бюлетин

още рестарт