Ексклузивно интервю с актьора Джейкъб Андерсън от Game of Thrones

Откровен разговор за персонажа на актьора, дългоочакваният финал на GOT и още.

Джейкъб Андерсън е рапър. Дори има дебютен албум и свое студио. Записва и пее в голяма част от времето, което прекарва в Лондон. И това сигурно щеше да е по-важно от актьорската му кариера, която е другото голямо и важно нещо в живота му, ако не беше "Игра на тронове”.

Най-върлите фенове на сериала познават Джейкъб много добре. Там той е сериозен и носи броня. Неговият персонаж Сив Червей е командир на Неопетнените, воините-евнухи от Ащапор, чиято бойна репутация е несравнима с ничия друга.

Историята на неговия персонаж, подобно на по-голямата част от героите в "Игра на тронове”, е пълна с интересни обрати, доста кръв и насилие. Той е освободен от робство, след като Денерис Таргариен купува всички Неопетнени. От този момент до днес, когато феновете по цял свят чакат финалния сезон 8 – който тръгва на 15 април от сутринта в HBO GO и от 21:00 часа по HBO, той е рамо до рамо с Майката на драконите.

По покана на HBO България ние се срещаме с Джейкъб в Лондон, за да говорим за финала, който всички чакат.

Снимки: Jonathan Ford, ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Липсва ли ти "Игра на тронове” и какво беше усещането да кажеш "чао” на шоуто?

О, да много! Наистина е трудно да кажеш "чао” на нещо такова. Не ми се иска да го наричам шоу. Не, че искам да звуча претенциозен или нещо подобно, но просто за мен "Игра на тронове” не е обикновен сериал. Той е това огромно, масивно… нещо. Невероятна вселена, която обединява най-доброто от модерните кино и телевизия. Освен това, работата през всичките тези години с всички тези хора беше невероятна. Tова става неизменна част от живота ти. Става твоето ежедневие. И изведнъж идва този странен момент, в който вече не трябва да ставаш в 6 сутринта, за да си на снимки в 7 и десет човека да ти слагат броня. И това ти липсва.

Имаш ли любим персонаж от шоуто освен сoбствения си, разбира се?

Хрътката. И даже не смятам да обяснявам защо, просто Хрътката. Смятам, че е ясно. (Смее се.) Майтапя се. Когато снимаш сериал, в който има толкова много персонажи и сюжетни линии, ти гледаш всичко, но си най-обвързан емоционално със своята собствена. Но ако трябва да избера персонажи извън моята линия, ще кажа Бриен и Аря. Имам някакъв страхотен интерес към жени с мечове явно. Може би защото, нека бъдем честни, не виждаш много жени с мечове по телевизията. Надявам се, след "Игра на тронове” това да се промени.

Снимки: Jonathan Ford, ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Какво беше чувството да снимаш финалната си сцена?

Не искам да издавам нищо, но човекът, с когото снимахме финално, защото ние не снимаме последователно и това не беше финална сцена за моя персонаж в историята, но беше последна като снимки… Спомням си, че се погледнахме. И очите ми започнаха да се насълзяват. Преди това се бъзикахме, че ще играем зле и ще правим грешки, за да продължим процеса максимално. Но накрая объркахме всичко не нарочно, а защото се разплакахме.  

А какво ще кажеш за финалния сезон?

Мога само да ви кажа, че по моите представи ни отне 12 години да го заснемем. (Смее се.) Предполагам, че това е усещането и на феновете, съдейки по реакциите на моите приятели.

Какво ще ти липсва най-много?

Комбинацията от хора, с които работиш. Не само актьорите, а от целия екип. От гримьорите, през хората, които ми обличат костюма, до Джо Демпси (актьорът, който играе Джендри – бел. авт.), който сутрин ми носеше кафе. (Смее се.) Ясно е, че ще видя или ще работя с голяма част от тях отново, не е това. Ежедневните неща са. Рутината и готините моменти в нея. Това ще ми липсва.

Снимки: Jonathan Ford, ©2019 Home Box Office, Inc. All Rights Reserved.

Какво прави "Игра на тронове” различен от останалите сериали?

Ако този въпрос имаше лесен отговор, смятам, че всички щяха да направят по още един такъв сериал. Но ако трябва да се замисля… Историята може би. Всички елементи в нея са в перфектен баланс. Съществуват още няколко подобни сериала, в които можеш да откриеш по един от тези елементи, но не е същото. В случая с "Игра на тронове” ти можеш да започнеш да гледаш сериала заради битките, например, но после ще ти стане интересна и драмата, или любовните взаимоотношения. Смятам, че това е едно от нещата, които този сериал е направил перфектно. Начинът, по който е написан. 

Премиерата на финалния сезон е на 15 април – от сутринта в HBO GO и от 21:00 часа по HBO. Всички предни сезони могат да се гледат в HBO GO.

ексклузивно интервю специално

бюлетин

още интеракция