Когато фотографията е по-силна от думите

58 изображения, разказващи истории от съвременния живот на човечеството.

В първата голяма външна изложба, организирана традиционно за шеста поредна година от фестивала ФотоФабрика на Моста на влюбените, ще бъдат представени изображения от 19 фотожурналисти, отличени от издателство Фотоевидънс Прес. 

Изложбата включва 58 изображения на 19 автора от цял свят, с публикувани фотокниги от Фотоевидънс Прес. Издателството е основано през 2010 г. от българската фотожурналистка Светлана Бахчеванова и Дейвид Стюарт, в подкрепа на фотографи, работещи по темата за защита на човешките права и човешкото достойнство по цял свят.

От 2011 година издателството всяка година дава своята награда FotoEvidence Book Award на фотограф, показал кураж и отдаденост в изобличаването на социална несправедливост.

До днешна дата Фотоевидънс е публикувало 22 книги, с които насочва общественото внимание към нарушаването на човешките права, потисничеството и престъпленията срещу личността. Няколко от тези книги са попадали в класациите за най-добри фотокниги през годините в Тайм, Ню Йорк Таймс, сп. Смитсониън, Мадър Джоунс, Воуг и Фото-ай.

Фотофабрика "изважда“ за пръв път в градска среда, пред очите на широката публика едни от най-разтърсващите кадри от книгите на  FotoEvidence, превръщайки ги в широкоформатни двуезични фототабла, показващи и разказващи покъртителни истории от съвременния живот на човечеството. 

Публика ще има възможност да разгледа изложбата "Фотографията като доказателство “ в нейната цялост  от 27 май до 10 юни 2019 на Моста на влюбените - НДК, а след това колекции от продукцията на  FotoEvidence  ще бадат експонирани  в продължение на месец  на открито в София, върху оградите на три столични училища и на Посолството на Словакия:

120 ОУ "Г.С. Раковски“, пл. "Папа Йоан Павел II“ 7 (от страната на бул. "Христо и Евлоги Георгиеви“)
НМУ "Л.Пипков“, ул. "Оборище“ 17
ПГЕА, бул. "Овча Купел“ 1
Посолство на Словакия, бул. "Янко Сакъзов“ 9, ъгъла с ул. "Кракра“

бюлетин

още реакция