Хората на София

Изложба на Вихрен Георгиев – фотографът зад „People of Sofia”.

Шестият фестивал Фотофабрика се открива с изложбата "People of Sofia” на Вихрен Георгиев. Фотографът, който успява да улови ритъма на града през портретите на неговите обитатели. А страницата на проекта във фейсбук е едно от местата, които не пропускам да посещавам. Всеки ден.

На 22 април (понеделник) от 18:00 ч. в пространството за съвременно изкуство "УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата "People of Sofia“ на Вихрен Георгиев. Фотографски разказ за хилядите човешки светове, с които се разминаваме в ежедневието си. А кратките разкази, придружаващи снимките, по нищо не отстъпват от тези на подобните проекти в Ню Йорк, например. Там, където липсва описание пък, имаме пълната свобода да зададем въпросите си и да си измислим история - какъв е този човек, с какво се занимава, кого обича?

Вихрен Георгиев е роден в Бургас, а ученическите си години прекарва в Русе. По това време се появява и интересът му към фотографията. Прави своя любителска фотолаборатория, участва в кръжоци и местни конкурси. След дълга пауза от 10-12 години, той отново се връща към фотографията. От шест години създава сайта "People of Sofia”, който има над 130 хиляди последователи. Интересът към него е голям, защото Вихрен Георгиев прави не само интересни портретни фотографии, но умее да документира и историите на хората от града, които в ежедневието си не забелязваме. За него фотографията е удоволствие. 

Експериментатор и артист, днес портретите му са едни от най-популярните в  България.

Публиката ще има възможност да разгледа изложбата “People of Sofia“ от 22 април до 18 май 2019 г. в пространството за съвременно изкуство "УниКредит Студио” 

Адрес: пл."Света Неделя ” 7

(От понеделник-петък: 10:00-18:00 ч.; събота – от 11:00 до 17:00 ч.)

Шестият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година. 

УниКредит Булбанк е генерален партньор на Фестивала от самото начало.

бюлетин

още реакция