Когато сам съсипеш мечтаната си кариера... и станеш за смях пред целия свят

Актьорът Джуси Смолет и един измислен скандал.

Хората са казали, че това, което сам можеш да си направиш, никой друг не е способен да ти направи. Актьорът и певец Джуси Смолет е доказателство за това. Добил световна слава като Джамал Лайън в хитовия сериал “Империя”, за отрицателно време Смолет се превръща в звезда. Цветнокож и гей, той е икона на модерните артисти, които са част от различията в Холивуд. Ролята на Джамал му дава шанса да бъде истински артист – еднвременно актьор и певец, тъй като историята на сериала е за семейна музикална компания и много от оригиналните парчета се превръщат в хитове. Очевидно обаче, алчността на човешката природа надделява. Дори когато привидно имаш всичко.

На 29-ти януари тази година излезе информация, че актьорът е нападнат в Чикаго от двама души, които са използвали хомофобски и расистки обиди срещу него. Хипотезата е, че това е атака на основа омраза. Той твърдеше, че са го били, заливали с киселина и душили с въже. Целият световен шоубизнес се обедини срещу това веднага да реагира в подкрепа на Смолет и да сподели в социалните мрежи, че това е недопустимо. Дори президентът Доналд Тръмп имаше изказване по темата срещу такива атаки.

След това започна разследването на полицията и с всеки изминал ден то разкриваше все по-грозни и по-грозни неща, докато не излезе теория, че самият Джуси Смолет е платил на двама братя 3,500 долара, за да се инсценира. Двамата задържани като заподозрени освен всичко друго са от нигерийски произход и идеята за расистки обиди е неадекватна.

В официално съобщение от полицията стана ясно, че има доказателства за това, че инцидентът е фалшив, а мотивите на актьора са, че е бил недоволен от заплащането си в сериала, направил го звезда. Стана ясно и че сам си е изпратил заплашително писмо на снимачната площадка преди атаката. Смолет отрича обвиненията и продължава да твърди, че е жертва. Беше задържан от полицията и ако всичко е истина, той може да влезе в затвора за период до три години. След като излезе под гаранция, актьорът се върна на снимачната площадка, но не за дълго.

Продуцентите на “Империя” излязоха с изявление, че героят му Джамал няма да се появи в последните два епизода на сезона и че не е ясно дали ще се завърне в следващия сезон. Присъствието му на снимачната площадка не било продуктивно за екипа. Почти всички известни имена веднага изтриха постовете си в негова защита, наричайки историята “жалка”. Комедийни водещи като Тревър Ноа от “The Daily Show” веднага включиха шеги за сметка на изпълнението на актьора.

За непознат на света до преди началото на сериала “Империя” актьор, Джуси Смолет премина през това да бъде обичан и уважаван от хора по целия свят за таланта си и активната си позиция като цветнокож гей мъж в обществото, до това да се превърне в жалка карикатура на отвратително грозен опит за ПР. Почти сигурно е, че 36-годишният актьор ще потъне отново в забвението преди успеха си, но след като всичките му колеги го намразят за жалката постъпка. А и шансът му да влезе в затвора е все още трърде висок и очакван. Как да разрушиш живота си с глупава идея? Ето добър пример за това.     

бюлетин

още реакция