Пристига солистът на Шаде

Tony Momrelle ще ни накара да танцуваме. И да се целуваме!

Всички обичаме Шаде. А обичайки нея, това автоматично ни прави влюбени в зключителният Tony Momrelle, утвърдил се като един от най-силните гласове в съвременната британска соул музика. Певецът пристига за първия си самостоятелен концерт у нас след броени дни. В седмицата на любовта и романтиката, на 16-и февруари (събота) талантливият вокалист, наричан "Стиви Уондър на 21-ви век“, ще омагьоса Sofia Live Club с уникална комбинация от соул, фънк и джаз, водена от пронизващия му тембър и неподправен позитивен заряд.

Въпреки че започва с кариера в сферата на маркетинга и продажбите, Tony бива привлечен от приятел, предусетил заложбите му, да направи студиен запис. Така, без да подозира, той попада до знаменитата Gloria Estefan. След успешния старт, Momrelle постепенно получава вниманието на соул-сцената и извоюва заслужено място в нея, като през годините се изявява с имена като Elton John, Whitney Houston, Celine Dion, Janet Jackson, Gary Barlow, Andrea Bocelli, Gabrielle, Robert Palmer, Earth, Wind & Fire и много други.

Куриозен е случаят, в който Stevie Wonder лично се обажда на Tony да му сподели колко много харесва гласа му и колко му напомня на него като млад. Въпреки че Stevie безспорно е сред любимците на Tony, редом до Марвин Гей, Fred Hammond и Jim Reeves, талантливият млад вокалист има безспорен автентичен стил. Tony успешно сътворява своята лична интерпретация на това, което е соул музиката, а подобни сравнения го вдъхновяват и стимулират да не спира да се усъвършенства. 

Сред ключовите моменти в израстването на Momrelle като музикант се нареждат участието му в албумите на Sade "Lovers Live“ (2002) и "Soldier of Love“ (2010), последван от мащабното световно турне, както и дългогодишната му работа със звездите на ейсид джаза – Incognito. Momrelle е основен мъжки вокал в легендарната формация над 16 години, именно с тях идва на "Банско джаз фест“ през 2010-а и 2015-а година, откъдето се заражда особеният му сантимент към България, българската планина, природа и най-вече емоционалната публика.

"Нямам търпение да дойда отново и то в компанията на сегашния ми бенд. Сигурен съм, че ще им хареса това неповторимо преживяване, което е вашата страна. В България има страхотна енергия и въпреки, че съм пътувал по най-разнообразни места, мога да кажа, че при вас се чувствам като у дома. Мисля, че разбирате от хубава музика и съм безкрайно щастлив, че имам възможността да ви представя новата си продукция, която е по-разчупена, танцувална и изключително зареждаща. Ще е наистина страхотна вечер!“, споделя Tony.

бюлетин

още реакция