„Мaгическите гласове на България“ идват в София след Страсбург

Мултимедийният музикален спектакъл ще зарадва и българската публика на 30 май.

След като "Магическите гласове на България“ спечелиха публиката в Страсбург и Берлин, мултимедийният музикален спектакъл ще зарадва и българската публика на 30 май от 20:00 часа в Театър Азарян, НДК. Продуцент и участник в спектакъла е Нина Николина, която подбира солистите на най-големите български ансамбли – Гергана Димитрова, Анна Нацкова-Виткова, Атанаска Бонева, Таня Първанова, Еличка Кръстанова. Мултимедийният спектакъл е разказ за трансформацията на българската музика през годините. Ще проследим промяната при женските гласове на България – от автентичните народни песни до съвременната филмова музика и смесването на елементи на български фолклор със съвременни електронни жанрове. Фокус в програмата са българските оперни гласове. Популярни арии от любими пери ще представи младата оперна звезда Виолета Радомирска, а на пианото ще е Йоланта Смолянова.

Зрителите ще чуят изпълнения на някои от най-популярните български народни песни.

Силни музикални включвания очакваме от перкусиониста, композитор и музикален продуцент Калин Вельов, както и от Димитър Тишев, акордеон и кларинет, които ще представят с различни певици "Пендара етно проджект“.

Чрез специални видеа в концерта се включат световноизвестното българско сопрано Соня Йончева и Силви Вартан. В мултимедията, дело на Ема  Константинова, зрителите ще видят редки кадри на Кейт Буш с трио "Българка“. Включени са още сцени на български класически филми, картини на големи български художници като Майстора, Златьо Бояджиев и Нерон, винтидж фотографии. Режисьор на спектакъла е Любомира Костова.

Проектът бе акцент в програмата на гала концерта, организиран от Министерство на културата, Българския културен институт в Париж и мисията ни в Страсбург по повод Българското председателство. Това бе второто голямо събитие в чужбина след откриващия концерт в Брюксел в началото на февруари.

Билетите за концерта вече са в продажба на касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

бюлетин

още реакция