Театрална формация „СЕНДЖУ“ празнува 6 години с японския Малечко-Палечко

На 25 май от 19:00ч. в зала 1 на РЦСИ „Топлоцентрала“ ще се представи японският спектакъл „Иссън Боши“

На 25 май от 19:00ч. в зала 1 на РЦСИ „Топлоцентрала“ ще се представи японският спектакъл „Иссън Боши“! 

Представлението ще бъде специално, защото с него ще се отбележи 6-та годишнина на Театрална формация „Сенджу“ – единствената в света, която прави японски марионетен театър „Такеда“.

А за всички зрители ще има подаръци и изненади!


Театрална формация „Сенджу“ е създадена през май 2018 година от група независими артисти, чиято цел е да развива и представя техниките за куклен театър „Такеда“ и да работи за развитието на кукления театрален език. Ментор на формацията е самият Сенджу Такеда – последният наследник на театър „Такеда“ в света. 

Вече 6 години ТФ „Сенджу“ представя и развива тази 4-вековна марионетна японска традиция. Към момента има 4 създадени спектакъла, над 60 изиграни представления, над 20 посетени града в България и чужбина и над 15 фестивала, в които е участвала!

На 25 май зрителите ще могат да се запознаят с японския Малечко-Палечко – Иссън Боши, и да се насладят на ръчно изработени кукли „Такеда“, както и на марионетки-гиганти, театър на сенките, авторска музика и стихове.


Иссън Боши е толкова малък – колкото оризово зрънце! Но въпреки това е умен и смел. Може да чете и пише, а освен това учи за самурай. С помощта на купа, игла и една очарователна риба кои, Слънчевото момче стига до големия град Киото! Там той успява да си намери работа, среща красивата девойка Ханако и се изправя срещу страшното чудовище Они. Вълнуваща и магична, историята ни учи, че:

„Целият свят е така подреден!

Аз ти помагам – ти утре на мен!“

И понеже е рожден ден, ще празнуваме като на рожден ден! Всеки посетител ще получи подарък от Театрална формация „Сенджу“ и ще може да се включи в томбола с награди. Ще може да се запознае с актьорите, да „надникне“ зад кулисите и да види куклите отблизо. А ако има някакви въпроси за театър „Такеда“ и за ТФ „Сенджу“, ще може да ги зададе лично на екипа.

Билети в сайта на БИЛЕТ.БГ и на място. Местата са ограничени!

Гостуването на „Скритите букви“ в Прага се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Държавния културен институт към МВнР и в партньорство с Българският културен институт в Прага.


Сенджу Иссън Боши марионетен театър куклен театър

бюлетин

още реакция