Нощно кино във Варна със Стефан Денолюбов

Прожекция на „Премиерата” и „Алегро Чецо”


Новото издание на „Нощно кино“ кани зрителите на прожекция на два късометражни филма и специална среща с един истински влюбен в киното, нощта и Варна актьор - Стефан Денолюбов.

В първата част на срещата публиката ще има въможността да гледа новия филм на Тома Вашаров „Премиерата” (част от селекцията за късометражни филми на София Филм Фест 2024) с участието на Стефан Денолюбов, а веднага след това ще се отправи на пътешествиие назад във времето с ексклузивна прожекция на съвместния филм на актьора с покойния режисьор Цветодар Марков („Лов на дребни хищници”, „Докато Ая спеше”). 

Стефан Денолюбов е един от най-добрите съвременни български актьори с огромен опит както на сцена, така и на екран.  

Но какво стои зад изграждането на култовите екранни образи от последните години („Слава“, „ Урок“, „Уроците на Блага“, „В кръг“, „Посоки“, „Докато Ая спеше”)? Какво „краде“ от истинския живот? Защо е важно да умееш да разказваш в кратка форма? Защо смята, че всички интересни истории се случват в малките часове и какво го връща във Варна?

Отговорите на всички тези въпроси, сигурни сме, ще получим с присъщото за актьора чувство за хумор. В най-добрия ден от седмицата за дълги, приятелски, дори на моменти хаотични разговори - петък, 26 април. След стабилна доза добро българско кино и в компанията на един талантлив артист-приятел. Защото след среща със Стефан Денолюбов на екран, неминуемо искаш да го познаваш и в живота.

Можете да проследите събитието във Facebook

Актьорът Стефан Денолюбов по време на снимките на „Докато Ая спеше”


ЗА „НОЩНО КИНО“ 

Програмата „Нощно кино“ представлява ежемесечен формат, организиран от „Артин Вижън“ във Фестивален и конгресен център - Варна. Това уникално събитие комбинира сериозното занимание с киното с алтернативна среда за общуване и развлечение. „Нощно кино“ представя вълнуващи филми и дискусии с интересни личности от света на изкуството в непринудена обстановка, придружени с питие в ръка. Събитията предоставят ново кино и въздух за некомерсиални жанрове и гледни точки. Програмата предлага алтернативен подход към нови съвременни български и чужди късометражни и пълнометражни игрални и документални филми, които са извън стандартното разпространение в киносалоните. „Нощно кино“ е отворено за различни целеви групи и професионални общности, като всеки път се представя специален гост, с когото се провежда разговор за неговия творчески път и влиянието му в кинематографията. 

Стефан Денолюбов Нощно кино Варна Премиерата Алегро Чецо. Тома Вашаров Цветодар Марков

бюлетин

още реакция