Комедийният спектакъл „Колко е важно да бъдеш сериозен“ от Оскар Уайлд гостува в НДК, София

На 22 април (понеделник) от 19:00 ч. зрителите ще разберат „Колко е важно да бъдеш сериозен“ с брилянтния текст на Оскар Уайлд. Това е неговата последна пиеса – считана за негово върховно постижение. Заплетеният сюжет, комичните ситуации и персонажите със силен характер ще приковат вниманието на публиката от първата минута, до края на представлението.

Спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград се играе с огромен успех от 2021 година и продължава да бъде един от най-обичаните от зрителите. Режисьор е Антон Угринов, който търси отговори за моделите на живеене на обществото със съвременна интерпретация на това класическо произведение. Той поставя на сцените на Театър „Възраждане“, Театрална работилница „Сфумато“, Народен театър „Иван Вазов“, а „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е първата му постановка на сцената на театъра в Благоевград.


Сценограф и костюмограф на представлението е Ванина Цандева, която изгражда съвременната визия на спектакъла; композитор на представлението е Калин Николов – един от най-отличаваните композитори.

През 2022 година спектакълът получи две номинации за театралните награди „Златен Кукерикон“ в категория „Най-добър спектакъл“ и „Режисура“.

Актьорите, които ще Ви пренесат в света на Оскар Уайлд са: Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Лора Христова, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков и Десислава Кадийска.


Няма нищо по-сигурно от това, че всички ние повече или по-малко избягваме да бъдем искрени с другите, а често и със самите себе си. Както тогава така и днес, живеем в общество, в което всеки се опитва да представи себе си не такъв какъвто е, а такъв какъвто би искал да бъде в очите на другите или както казва Оскар Уайлд – „Всеки в края на краищата се оказва някой друг“. – споделя режисьорът Антон Угринов.


Билети за представлението в София може да закупите на касата на НДК или онлайн на tickets.ndk.bg и grabo.bg

театър Оскар Уайлд Колко е важно да бъдеш сериозен комедия спектакъл

бюлетин

още реакция