Специална зимна кинопрограма представят Кинематограф

Селекцията ще бъде представена на 27-ми февруари от 19:30 в „Клуб на пътешественика“

В сезона, който сякаш забавя времето, подканва към домашен уют, успокоява мисълта и предизвиква тихо съзерцание, редакторите на „Кинематограф“ са подготвили подбор от късометражни филми, който открива активната и вдъхновяваща страна на смразяващите студове. Като продължение на тематичните програми „Вода“ и „Гора“, от най-голямата платформа за късометражно кино у нас ще ни представят най-новата си кино-селекция – „Зима“. Датата е 27-ми февруари, часът е 19:30, мястото – „Клуб на пътешественика“. Зрителите ще могат да се насладят на филми, които отвеждат сред някои от най-непристъпните и сурови места на планетата и разкриват част от опасната и хипнотична красота, забулена в снегове, ледове и виелици.

Виктор Троянов

Премиера и акцент на вечерта ще бъде българското заглавие „Зима“. Това е документален фрийрайд ски филм на режисьора Виктор Троянов, който представя поетична и визуално удовлетворяваща история за свободните спускания и бавните, но устойчиви промени, които настъпват в следствие на взаимодействието между човек и природа. Красивите кадри, съчетани с енергична музика, са навързани в близък на всеки любител на зимните спортове сюжет, който поставя филма на Виктор Троянов някъде на границата между документалното и игралното кино. Режисьорът ще бъде специален гост на събитието, на което зрителите ще имат възможността да беседват с него и да разберат повече за създаването на филма и темите, които той засяга.

Виктор Троянов

Виктор Троянов

Освен едноименния филм, в програмата са включени още продукции от Франция, Германия и САЩ – филми, които ще разкажат за сърфирането сред ледените късове в едно от най-големите езера в света, ще запознаят аудиторията с изчезваща северна култура, ще докоснат със скритата романтика на една българска хижа... Заредете се с топло настроение и заповядайте на най-„смразяващата“ прожекция за месец януари.

Актуална програма на Кинематограф: https://kinematograf.bg/programa

Кинематограф късометражно кино българско кино Зима Виктор Троянов

бюлетин

още реакция