УниКредит пусна онлайн галерия с над 200 произведения на изкуството

УниКредит пусна уебсайта UniCredit Art Collection. В него всеки от нас може да разгледа над 200 произведения на изкуството и над 100 артисти от колекциите на Групата в Австрия, Германия и Италия, сред които Джакомо Бала, Георг Базелиц, Пици Канела, Антонио Донги, Дан Флавин, Якоб Гастейгер, Ханс Хартунг, Аксел Хюте, Корнелиус Вьолкер и Валтер Пихлер.

Картини от изложбата Inversamente, курирана от Бартоломео Пиетромарчи


Това потвърждава отново ангажимента на банката към културни партньорства, образователни програми и обществени проекти, които позволяват по-голям достъп до изкуството и насърчават социалното развитие.

„Колекцията на УниКредит, една от най-големите корпоративни колекции в Европа, има важна символична стойност. Тя отразява споделената европейска идентичност и наследство на нашата Група. Ние в УниКредит ще продължим да разпространяваме художествена стойност и опит като фактор за културни и социални растеж и развитие, повишавайки стойността на нашата УниКредит колекция от изкуства чрез по-широк публичен достъп.", коментира Андреа Орсел, главен изпълнителен директор на УниКредит.

Колекцията, която можем да разгледаме на UniCredit Art Collection, се състои от произведения от Италия, Австрия и Германия, но постепенно се разраства, като включва творби от страни от Централна и Източна Европа. Тя обхваща широк диапазон от периоди, от стари майстори до модерни, международно признати артисти с произведения на изкуството от втората половина на 20-ти век. В техните творби личат силни териториални връзки, тясно свързани с историческите корени на всяка географска област, която УниКредит обслужва.


Дигитализацията е основна част от трансформацията на УниКредит и тази нова платформа използва цифровата инфраструктура на банката, за да сподели тези шедьоври с по-широка аудитория и да покаже на света художественото наследство на банката. Тази онлайн галерия включва и образователен раздел, за да вдъхновява деца и възрастни да научат за художниците и техните произведения на изкуството.

УниКредит припознава връзката между изкуството и културата и социалния и икономически прогрес. Това показва отделеността на банката да подкрепя общностите, да развива образованието и да насърчава социалното включване.

На местно ниво, УниКредит Булбанк също припознава връзката между културата и развитието на обществото и активно подкрепя млади творци и артисти.

За да изпълнява приоритети си в областта, банката организира изложби, конкурси и други арт събития с помощта на своята галерия за съвременно изкуство "УниКредит Студио".

За 2023 год. 8 от общо 12-е изложби, представени в пространството за съвременно изкуство, са на млади артисти.

Повече информация може да намерите в сайта на УниКредит Студио.

УниКредит Студио UniCredit Art Collection изкуство УниКредит Булбанк,

бюлетин

още реакция