4-часов LIVE CAM под властта на театъра

Онлайн толкшоу на Нощта събира вдъхновяващи творци на 18 ноември

Точно в 12 ч. на 18 ноември ще започне LIVE CAM-ът на Нощта на театрите. 4-часовото онлайн предаване е под надслова „Под властта на театъра всяка роля е различно царство“ и ще се излъчва на живо от покрива на HYATT Regency във фейсбук страницата на инициативата.

В разговора за „Хага“ месец след премиерата – за предизвикателствата, равносметката и емоцията да правиш театър по актуални събития, ще се включат Галин Стоев (който ще се прибере в София специално за Нощта на театрите), Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков и Радина Кърджилова. Панелът е с начален час 12:30 ч.

LIVE CAM 2022


Драматургът Яна Борисова и актьорите Боряна Братоева, Владо Михайлов и Марин Димитров ще дискутират по темата за любовта към театъра, лесно ли се пише за любовта и как се играе любов на театралната сцена (от 13:30 до 14:00 ч.).

Къде ги отвежда въображение и колко е трудно да го „обуздаят“, когато се развихри, както и за креативността, която трансформира света - по тези теми в Live Cam-a (в 14 ч.) своите гледни точки ще споделят Владимир Карамазов и Александър Секулов (пряко от Пловдив часове преди представянето на най-новата си книга с пиеси). А от Маргейт, Великобритания в разговора ще се включи и Chef Александър Таралежков, за да добави „щипка“ кулинарен темперамент в нощно-театрaлното толкшоу.


За бъдещето на театралното изкуство, за новото театрално поколение, как се работи с творците от поколение Z в театъра и как изглежда българският театрален пейзаж тук и сега са част от въпросите, на които своите отговори ще дадат Деян Донков, Доц. Антон Угринов, Константин Еленков и Ованес Торосян. Панелът за „Младите в театъра“ започва в 14:45 ч.

Финалът на Live Cam-a в 11-тата Нощ на театрите ще е посветен на Думите и тяхната сила, когато идват от театралната сцена. В студиото в HYATT Regency ще влязат Теодора Духовникова, Явор Гърдев и Захари Бахаров, които само преди няколко дни се завърнаха от турне на представлението „Това не го казвай“ в Германия и Австрия.

LIVE CAM 2022


Близо 100 събития - спектакли, разходки зад кулисите, творчески срещи, уъркшопи, концерти, импро театър, танцови пърформънси и др. форматни съдържания, в 14 български града са включени в програмата на Нощта на театрите.

Европейска Нощ на театрите е платформа, която обединява всички, имащи отношение към театъра и сцената за създаване и показване на качествено театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери. Зад идеята стои Елеонора Роси (Франция), но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватска - иницииран от Children’s Theatre Dubrava и Šibenik Theatre.

Нощ на театрите в България е част от Календара на културните събития за 2023 г. на Столична Община и се осъществява с подкрепата на Национален Фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации'22” и на Министерство на културата. Технологичен партньор на Нощта е STREAMER.BG, а творческата подкрепа е от The Smarts и SHOOT.

Всичко актуално следете в официалния сайт, във фейсбукинстаграм и Viber Community-то на инициативата.

Нощ на театрите 18 ноември театър сценични изкуства,

бюлетин

още реакция