Най-влиятелният световен фестивал за дизайн на герои и персонажи гостува в УниКредит Студио

Pictoplasma x Bulgaria ще представи изложбата „Герои“

Форумът за съвременно изкуство, дизайн, илюстрация и анимация Пиктоплазма ще гостува в УниКредит Студио до 13-и октомври. Пиктоплазма България представя изложбата „Герои“, която ни потапя в техния свят, как и къде се раждат те.

За нас е удоволствие да посрещнем Пиктоплазма България в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио. Радваме се да приветстваме героите на съвременния дизайн, които ще ни разкажат чрез изкуство за фокуса и тенденциите във визуалното изкуство - коментира Ивайло Христов, член на журито, което селектира творбите за изложбата и старши графичен дизайнер в УниКредит Булбанк.

В изложбата участват водещи артисти в сферата на дизайна, илюстрацията, анимацията, сценографията и уличното изкуство, сред които Никола Радулович, Алина Папазова, Рин Ямамура, Калоян Илиев – Кокимото, Иван Попов – Заека, Ина Валентинова, Цветана Недева – Kinderlist и Виктория Георгиева – MOUSE и др.


„Благодарим на УниКредит Студио, за възможността да покажем как героите в съвременното изкуство увличат и вдъхновяват. Всеки от нас в живота си е бил вдъхновен от герой, на когото сме искали да приличаме. Радваме, че най-влиятелният световен фестивал за дизайн на герои и персонажи имаше възможност да се представи и пред българска публика”, коментира Лусина Терзиян, творчески шеф и управител на Pictoplasma x Bulgaria.