„Новините в джаза“ начело с Михаил Йосифов закриват националното си турне с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора

Младият музикален проект „Новините в джаза“ начело с изключителния джаз музикант и преподавател Михаил Йосифов, ще закрие националното си турне, представящо дебютния им албум, с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора съответно на 17, 18 и 19 октомври.

Eli Deli

И трите събития ще са на закрито от 19 ч. В Русе ще ги видим в Зала Европа, Доходно здание, във Велико Търново врати отваря Театрален салон на Народно читалище „Надежда 1869", а в Стара Загора - Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

През пролетта, талантливата формация представи за първи път пред публика своя първи студиен албум „Първа емисия“. Това музикално пътешествие с 11 авторски композиции беше представено на концерти в Пловдив, София, Варна и Бургас, и навсякъде се радваше на силен интерес и на позитивни отзиви от местната публика.

Цялото турне е съпроводено и от музикални работилници в училищата по изкуства във всеки посетен град. В Русе, Велико Търново и Стара Загора също предстоят открити уроци в местните музикални училища, в дните след концертите, а именно на 18, 19 и 20 октомври.

Формацията, ръководена от Мишо Йосифов, имаше и доста пъстро музикално лято. Дебютния албум „Първа емисия“ слушаха и посетителите на няколко фестивала в страната, а именно „Джаз вечери в Градската градина“ в Благоевград, Jazz Art Eco Troyan Fest в Троян и Международния джаз фест „Д-р Емил Илиев“ в Боровец.

Няколко дни преди трите концерта на „Новините в джаза“, самият Михаил Йосифов ще се завърне в България от поредното Европейско турне с американската банда Pink Martini,.

Билети за концертите в Русе, Велико Търново и Стара Загора могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim както и на място в:

Русе – Касата на Доходно здание

Велико Търново – Централен офис на Туристически-информационен център на ул. Христо Ботев 5

Стара Загора – Касата на Държавна опера

Всички събития са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ за представянето на албума "Първа емисия", както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”. За повече информация може да следите: Facebook: Новините в джазаInstagram: Новините в джазаФейсбук събитията: https://fb.me/e/6bdCSJf8E; https://fb.me/e/6qIGyFoT5https://fb.me/e/ZQ3btT6P

бюлетин

още реакция