„Писмото“ на Паоло Нани се завръща в София и Пловдив през септември

Датският артист с италиански корени, определян за „един от най-великите клоуни в света“, гастролира за втори път на българска сцена. Актьор, режисьор и ментор, той е определян от световната критика за „гений“ и „майстор на комедията“ с 8 авторски постановки и над 2000 представления, буквално обиколили света. Носител е на редица престижни награди, сред които European Comedy Award, Audience Award Festival Santo André, Honorrary Award на датската театрална асоциация.


В началото на септември в България Паоло Нани ще представи своя най-успешен спектакъл „Писмото“, посрещнат от европейската преса с възторжени отзиви:

Истерично смешно и изключително впечатляващо - Scottish Daily Mail.
Блестяща комедийна класика и световен хит - Edinburgh Fringe Festival.
Гениално. Внимателно изработено и изпълнено впечатляващо - Sardines Magazine.

„Писмото“ на Нани ще се играе в София на 08.09 на Sofia Summer Fest и в Пловдив на 9 септември в Лятно кино Орфей с подкрепата на Община Пловдив като част от Есенния салон на изкуствата.

Спектакълът завладява публика от всички възрасти с автентично чувство за хумор и колоритни актьорски превъплъщения. В стил “Малкото е повече”, със семпла сценография, без думи и без никакви специални ефекти, за осемдесет минути „Писмото“ на Паоло Нани виртуозно превръща една обикновена ситуация в шест филма, три театрални постановки, цирково шоу и още много абсурдно комични изненади.

Организатор на събитието е театър „Хенд“ - единственият в страната театър с изцяло издържан оригинален репертоар в същия стил. Билети се разпространяват в мрежите на Грабо и Ивентим.

Освен срещата на българската публика с Паоло Нани, шанс да работят с диктатора на европейската мода в невербалния театър имат и 15 наши актьори в рамките на тридневен интензивен уъркшоп. Той се осъществява с подкрепата на НФК, програма „Творческо развитие“ и ще се проведе от 4 до 6 септември в театър „Хенд“ – Пловдив.

бюлетин

още реакция