Актрисата Христина Джурова с премиера в спектакъла „Съмнение“, реж. Стайко Мурджев

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград изпраща театралния сезон с едно от най-отличаваните си представления в последните години. Спектакълът „Съмнение“ от Джон Патрик Шанли, с режисьор Стайко Мурджев, получи редица селекции и награди от национални фестивали, както и цели две номинации за наградите “Икар“ 2023.

Последното представление за сезона ще бъде специално, тъй като е премиера за актрисата Христина Джурова, която влиза в ролята на сестра Джеймс - една от учителките в католическото училище “Сейнт Никълъс”. Тя представя образа на млада и амбициозна сестра, която в сремежа си да се хареса на всички околни, се превръща в катализатор на огромни конфликти. Ролята на сестра Джеймс донесе на Мариана Бонева номинация за национални награди “Икар” 2023 в категория “Поддържаща женска роля” и е изключително интересно, че в този образ ще се превъплъти още една впечатляваща млада актриса.


Христина Джурова завършва актьорското си образование в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Атанас Атанасов. Отличена е с “Икар” 2022 в категория „Поддържаща женска роля“ за Констанца Вебер в „Амадеус“ от Питър Шафър, реж. Стайко Мурджев и “Златен Кукерикон” за млада надежда за ролята си в спектакъла в Театър 199 „Семеен съввет“ от Кристина Клементе, режисьор Атанас Атанасов. Христина Джурова е част от актьорската трупа на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, а телевизионните зрители я познават от сериала “Аз и моите жени”, продукция на Българската национална телевизия.

Пожелаваме успех на Христина Джурова и екипа на „Съмнение“ и през новия сезон, когато представлението ще вземе участие в престижния фестивал Празници на изкуствата “Аполония” в Созопол. Следващата дата, на която можете да гледате спектакъла на сцената на Драматичен театър “Никола Вапцаров” - Благоевград, е 27 септември, тъй като билетите за 3 юли са вече изчерпани.

бюлетин

още реакция