Летни герои и хитове на голям екран

„Барби“, „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“, „Астероид Сити“, „Опенхаймер“ и „Светкавицата“ са сред най-чаканите филми това лято

Летните месеци предлагат епични приключения, битки и каскади и много звездни имена на големия екран. Ето и селекция от 10-те най-чакани заглавия: 

СВЕТКАВИЦАТА

„Светкавицата“ ще ни зарадва от петък, 16-и юни, когато главният герой, Бари Алън, ще си поиграе малко с вселените, с миналото и бъдещето. През последните месеци имаше серия скандали във връзка с психическото състояние на актьора Езра Милър, който беше арестуван няколко пъти в обвинения, че вика малолетни в хотелските си стаи и ги вербува за включване в секти. Въпреки това филмът с негово участие в главната роля е факт, излиза на екран и режисьорът Анди Мушети го поздрави за добре свършена работа. Във филма ще видим и поява не на един, а на двама Батмани в историята – Бен Афлек и Майкъл Кийтън.


СТИХИИ

„Стихии“ или най-чаканата анимация на лятото също идва на 16-и юни. Филмът, който закри филмовия фестивал в Кан, получи няколко минутни овации и обещава да докосне душите на малки и големи. Ще се пренесем в света на различните видове стихии и, разбира се, невъзможното привличане между тях – като например това между огъня и водата.


БЕЗ ЛОШИ ЧУВСТВА

Не сме свикнали да гледаме Дженифър Лорънс като разюздана и объркана млада жена. Е, в „Без лоши чувства“ ще имаме тази възможност. Тя играе Мади – жена, загубила работа, пари и посока в живота, която е на път да загуби и дома си. Точно тогава е наета от родителите на 19-годишен младеж да излиза със сина им, което ще се окаже далеч по-сложно от очакваното. Приключенията им започват на 23-ти юни. 


АСТЕРОИД СИТИ

На 23-ти юни най-после излиза и новият филм на Уес Андерсън „Астероид сити“, чието звездно представяне също беше в Кан. Типично за режисьора той ще изправи героите си пред абсурдна ситуация – в случая попадаме в странния град Астероид. В главните роли са Том Ханкс, Скарлет Йохансон, Мат Дилън, Стив Карел, Мая Хоук, Джейсън Шуорцман и много други. Музиката отново е на великолепния композитор и носител на две награди „Оскар“ – Александър Деспла.


ИНДИАНА ДЖОУНС И РЕЛИКВАТА НА СЪДБАТА

Определено едно от най-чаканите заглавия това лято, последен филм за Харисън Форд като Индиана Джоунс и едно епично преследване по света в търсене на реликвата на съдбата. Освен любими персонажи, тук се включват нови и много забавни такива – кръщелницата на Инди – Хелена Шоу, изиграна от Фийби Уолър-Бридж, както и брилянтният Мадс Микелсен като злодея. Ще се пренесем на крилете на това приключение от 30-и юни, а то наистина си заслужава.


МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА

Няма сила на света, която да спре 60-годишния Том Круз да прави опасни каскади по света (този път включват мотори и парашути в едно) като Итън Хънт! „Мисията невъзможна: пълна разплата – част първа“ идва на 14-и юли, за да ни завихри в поредното приключение, този път с малко по-различен привкус, но отново със смелия герой, който не се страхува от нищо. Подобно и на актьора, който влиза в обувките му!


БАРБИ

„Барби“ на Грета Геруик с Марго Роби и Райън Гослинг идва на 21-и юли, но се оказва, че производителите на бои не са му смогнали. Режисьорката дотолкова е държала всичко да бъде наистина боядисано в конкретен нюанс розово, че в един момент точно той свършил. И то по целия свят! Розовият рай на Барби и Кен наистина ще бъде епичен, още повече, че те ще попаднат в истинския свят, където трябва да оцелеят. 


ОПЕНХАЙМЕР

Освен „Барби“, на 21-и юли излиза и „Опенхаймер“ – филм за енигматичния американския физик, директор на проект „Манхатън“, в рамките на който е създадено първото в света ядрено оръжие – атомната бомба. Неустоимата комбинация между Кристофър Нолан, Килиан Мърфи, Мат Деймън и Емили Блънт кара всички филмови фенове да тръпнат в очакване на може би най-добрия филм за това лято. 


МОЯТА ГОЛЯМА ГРЪЦКА СВАТБА 3

Семейство Портокалос и „Моята голяма гръцка сватба“ се завръщат за трети път на 8-и септември, за да ни посветят в щурите си приключения, този път в обичаната им Гърция. В очакване сме на много смях и трогателни семейни преживявания. 


ПРИЗРАЦИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

И за финал поръсвам щипка мистерия и духове – с какво се сблъскваме дълбоко в себе си и какво ни мъчи на повърхността. Венеция, Еркюл Поаро и Кенет Брана, който казва за филма: „Фантастично развитие на героя Еркюл Поаро, както и на франчайза на Агата Кристи. Базиран на комплексна, малко позната мистерия, ситуирана на Хелоуин, в живописен и пленителен град, филмът е невероятна възможност за нас като кинотворци да се насладим на възможността да предложим нещо наистина смразяващо на нашата вярна публика“. От 15-и септември.


бюлетин

още реакция